Κοινωνία

Ίος: Οι δραματικές ώρες στο Κέντρο Υγείας για την άτυχη 18χρονη

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Ίου περιγράφει στο newsit.gr τις δραματικές στιγμές πριν από την αεροδιακομιδή, ενώ στο νησί είναι έντονος ο προβληματισμός για τα ανεξέλεγκτα πάρτι.

Η 18χρονη είχε ταξιδέψει στην Ίο για διακοπές. Δεν είναι γνωστό, ακόμα, από τι προκλήθηκε ο θάνατός της, ωστόσο δεν είχε τραύματα. Μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της Ίου το βράδυ του Σαββάτου σε βαριά κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις δραματικές στιγμές στο κέντρο Υγείας του νησιού, με τους γιατρούς να προσπαθούν να σώσουν το 18χρονο κορίτσι περιέγραψε μιλώντας στο newsit.gr ο διευθυντής του ΚΥ, Δημήτρης Αλβανός.

«Το κορίτσι ήρθε εδώ με το ΕΚΑΒ σε βαριά κατάσταση. Γίνανε τεράστιες προσπάθειες από τους γιατρούς και του Κέντρου Υγείας και του ΕΚΑΒ που ήρθαν με Sυper Puma και αφού διασωληνώθηκε έγινε διακομιδή στον πλησιέστερο υγειονομικό σταθμό, στη Σύρο», τόνισε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ίου.

«Τέτοιας βαρύτητας περιστατικό πρώτη φορά είδαμε στο Κέντρο Υγείας. Δεν είναι συχνό φαινόμενο για το νησί», τόνισε.

Όπως αποκάλυψε, είναι ο δεύτερος θάνατος στο νησί τις τελευταίες μέρες. Είχε προηγηθεί εκείνος ενός 24χρονου Ιρλανδού, ο οποίος έπεσε από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου όπου διέμενε. Ο άτυχος τουρίστας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας αλλά οι γιατροί το μόνο που έκαναν ήταν να διαπιστώσουν το θάνατό του.

Ο Δημήτρης Αλβανός δεν κρύβει ότι, ιδίως τον Ιούλιο, περιστατικά μεθυσμένων νεαρών πηγαίνουν συχνά στο Κέντρο Υγείας. Πολλοί νέοι καταλήγουν τις νυχτερινές ώρες στο Κέντρο Υγείας μετά από διασκέδαση» λέει.

Και αυτός είναι ο μεγάλος λόγος ανησυχίας στην Ίο τον τελευταίο καιρό. Στο νησί που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε νεαρά παιδιά που πήγαν να γιορτάσουν το τέλος των πανελληνίων, ο «συναγερμός» που έχει σημάνει τις τελευταίες μέρες δεν έχει να κάνει με τον ιό. Έχει να κάνει με τα πάρτι όπου γίνονται τις τελευταίες μέρες, όπου η κατανάλωση αλκοόλ και η χρήση ναρκωτικών, ξεφεύγουν από κάθε όριο. Και η Ίος «μετρά» δυο θανάτους ήδη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...