Κοινωνία

Λαμία: Mάνα και κόρη στην εντατική – Στο κόκκινο η αγωνία

Τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία, της Λαμίας και της Χαλκίδας, έχουν εννέα ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων τα πέντε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας…

Το 4ο κύμα του κορονοϊού έχει ξεκινήσει στη χώρα μας και ήδη σε επίπεδο Περιφέρειας Στερεάς, τα κρούσματα έφτασαν τα 561 εκ των οποίων, τα 276 στην Εύβοια, τα 139 στη Βοιωτία, τα 116 στη Φθιώτιδα, τα 11 στην Ευρυτανία και τα 19 στη Φωκίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια ώρα τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία, της Λαμίας και της Χαλκίδας, έχουν εννέα ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων τα πέντε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport στο Νοσοκομείο Λαμίας αυξήθηκαν οι ασθενείς στη ΜΕΘ σε τρεις, καθώς εισήχθη μία ακόμη νέα γυναίκα 53 ετών. Πρόκειται για τη μητέρα της 32χρονης από τη Φωκίδα που είχε νωρίτερα και εκείνη χρειαστεί τη ΜΕΘ έχοντας περάσει και από το Πέτρινο κτίριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι επιστήμονες παρακολουθούν ανήσυχοι την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας που φαίνεται ότι βρίσκεται στη φάση της ραγδαίας μετάδοσης λόγω της ινδικής μετάλλαξης.

Το ενδιαφέρον και η αγωνία εστιάζεται στο κατά πόσο η μετάλλαξη θα παρουσιαστεί εξασθενημένη όπως συμβαίνει με τους περισσότερους ιούς που γίνονται πιο μεταδοτικοί, ή αν θα παρακολουθήσουμε για μία ακόμη φορά τα Νοσοκομεία μας να γεμίζουν από ασθενείς και ακόμη χειρότερα δεκάδες συμπολίτες μας να πεθαίνουν εξαιτίας της covid-19.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ