Κοινωνία

Μειώθηκαν οι προσφυγικές ροές κατά 63% μέσα στο 21 σε σχέση με το 20

Ωστόσο, οι ροές για τον Ιούνιο του 2021 σημείωσαν αύξηση κατά 38% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Επίσης, το πρώτο εξάμηνο του 2021 καταγράφεται θετικό ισοζύγιο αναχωρήσεων-αφίξεων, καθώς 6.003 άτομα αναχώρησαν με προορισμό είτε την Ευρώπη είτε τρίτες χώρες, ενώ αφίχθηκαν 3.606. Τον Ιούνιο του 2021 σημειώθηκε και μείωση κατά 77% στους διαμένοντες στα νησιά και κατά 45% στους διαμένοντες στην ενδοχώρα, σε σχέση με πριν έναν χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι εκκρεμότητες της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών σε έναν χρόνο μειώθηκαν κατά 42%, με τις εκκρεμείς αιτήσεις να αγγίζουν πλέον τις 59.945. Τα ποσοστά αναγνώρισης για το πρώτο εξάμηνο του 2021 ανήλθαν σε 54,8% σε πρώτο βαθμό και 8,9% σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό δελτίο, κατά την περίοδο της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό σημειώθηκε αύξηση των αιτήσεων αλλά και του αριθμού των μόνιμων αδειών επενδυτών και των μελών της οικογένειάς τους (αρχικές και ανανεώσεις), που ανέρχονται σε 28.675. Εξάλλου, συνολικά οι άδειες διαμονής πολιτών τρίτων χωρών σημείωσαν αύξηση κατά 25,1% τον Ιούνιο του 2021 σε σχέση με πριν έναν χρόνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί η αγορά Rafale από Ελλάδα-Αίγυπτο-ΗΑΕ μαζί με την μετεγκατάσταση 36 μαχητικών του Κατάρ στην Τουρκία, φέρνουν πιό κοντά την σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας;

Η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ την διατήρηση της συμμαχίας της με ΗΑΕ-Αίγυπτο και ιδιαίτερα με το Ισραήλ,...