Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Αποκλειστικά για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι σε εστίαση, ψυχαγωγία και κέντρα διασκέδασης

Αποκλειστικά για εμβολιασμένους θα λειτουργούν οι κλειστοί χώροι σε εστίαση και ψυχαγωγία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του μηνύματός του προς τους πολίτες.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι όλο το καλοκαίρι η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους.

«Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών. Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί. Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού. Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων. Όμως και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Αποδεδειγμένη η ασφάλεια των εμβολίων 


Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεκαοκτώ μήνες από την πρώτη επίθεση της πανδημίας, η χώρα μας διαθέτει πλέον εμβόλια άμεσα διαθέσιμα σε κάθε πολίτη και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, και σημείωσε ότι η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έχει ήδη αποδειχθεί περίτρανα από τα δισεκατομμύρια δόσεις που έχουν γίνει σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Και η Επιχείρηση "Ελευθερία" απλώνεται στην επικράτεια, φέρνοντας πιο κοντά τον στόχο μέσα στο καλοκαίρι να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού μας» προσέθεσε ο κ.Μητσοτάκης, αλλά προειδοποίησε ότι υπάρχουν "δύο σκιές" που εμποδίζουν τη γρήγορη και οριστική έξοδό μας από τη δοκιμασία.

Η πρώτη είπε είναι η εμφάνιση της επιθετικής μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, και η δεύτερη σκιά είναι ένα ποσοστό πολιτών που ακόμη διστάζουν να εμβολιαστούν.

«Είναι μία διπλή απειλή που σήμερα απασχολεί όλες τις χώρες, αναγκάζοντας, μάλιστα, κάποιες από αυτές να επιστρέψουν στους αυστηρούς περιορισμούς. Ακόμη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες για πρώτη φορά θα γίνουν χωρίς θεατές και με καραντίνα για τους λιγοστούς επισκέπτες» επισήμανε ο κ.Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...