Κοινωνία

Κορονοϊός: Υπό την σκιά της μετάλλαξης Δέλτα η Κρήτη - Ο φόβος των ειδικών

Αναλύσεις των τελευταίων στοιχείων φέρνουν εφιαλτικές προβλέψεις για κορύφωση του 4ου κύματος του κοροναϊού μέσα στον Αύγουστο, με έως και 3.700 κρούσματα ημερησίως.

Περιοχές όπως η Κρήτη, στις οποίες κυριαρχεί η ινδική μετάλλαξη, βρίσκονται σε δεινή θέση, την ώρα που η τουριστική περίοδος έχει ανοίξει για τα καλά.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξητικές τάσεις. Στην Κρήτη παρατηρούμε αύξηση κρουσμάτων και στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο και τελευταία προς το Λασίθι», σημειώνει ο Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η αύξηση οφείλεται σε δύο στελέχη του ιού που επικρατούν στο νησί, στο Β 1.1.318, τη λεγόμενη μετάλλαξη της Νιγηρίας, και στο στέλεχος Δέλτα, την ινδική μετάλλαξη.

«Αυτές κυριαρχούν, ενώ παρατηρείται εξαφάνιση του βρετανικού στελέχους».

Τα νέα κρούσματα στην Κρήτη αφορούν στο μεγαλύτερο μέρος τους κρούσματα των δύο μεταλλάξεων, με τον κ. Ζαφειρόπουλο να τονίζει ότι η επικράτηση της Δέλτα είναι δεδομένη.

«Είναι σιγουρά ότι θα κυριαρχήσει η Δέλτα», καταλήγει.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ