Κοινωνία

Υπόθεση Novartis: Αρχειοθετήθηκε η υπόθεση του αντεισαγγελέα Αγγελή

Στο αρχείο τέθηκε με διάταξη της εισαγγελέως Πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή η μηνυτήρια αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή κατά του συναδέλφου του αρεοπαγίτη Λάμπρου Σοφουλάκη, με αφορμή τo πόρισμα για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Η αναφορά του κ. Αγγελή αφορούσε το πόρισμα του κ. Σοφουλάκη μετά την έρευνα που διενήργησε για τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis. Ο κ. Σοφουλάκης δεν εντόπισε μεμπτή συμπεριφορά της Εισαγγελέως Διαφθοράς ενώ καταλόγιζε στον κ. Αγγελή ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος ενώ εξέφραζε την άποψη πως ο κ. Αγγελής ενεργούσε με βάση προσωπικές του φιλοδοξίες.

Από την πλευρά του ο κ. Αγγελής με την αναφορά του κατά του συναδέλφου του, κατηγορούσε τον κ. Σοφουλάκη ότι δολίως μέσω αλλοιώσεων της δικογραφίας επιχείρησε να ευνοήσει την τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς με το πόρισμα του και να καταστήσει τον ίδιο κατηγορούμενο.

Η κ. Ζουγρή που ερεύνησε τις καταγγελίες του κ. Αγγελή έκρινε πως ο κ. Σοφουλάκης δεν δύναται να καταστεί κατηγορούμενος καθώς δεν έχει διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ