Κοινωνία

“Σπριντ” σε ένα δρόμο με εμπόδια επιχειρεί η κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς

Οι νέοι αποτελούν αυτή τη στιγμή ένα δύσκολο «κοινό». Τηλεοπτικά σποτ, καμπάνια μέσω των social media και influencers επιστρατεύονται για να τους περάσουν το μήνυμα για το πόσο ζωτικής σημασίας είναι τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κυρίως πόσο σημαντικό είναι για τους ίδιους, για τους αγαπημένους τους και για το κοινωνικό σύνολο, να κλείσουν άμεσα ραντεβού για εμβόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί πόρτα – πόρτα και κινητές μονάδες και στο πιο απομακρυσμένο χωριό…

«Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο Βουνό, πάει το Βουνό στον Μωάμεθ» λέει ο θυμόσοφος λαός μας κι αυτή ακριβώς την τακτική εφαρμόζει η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών.

Στην ιστοσελίδα gov.gr, ως το τέλος της εβδομάδας, οι μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες θα μπορούν να αναζητούν στην περιοχή που τους ενδιαφέρει ιδιώτες γιατρούς και θα κλείνουν το ραντεβού τους.

Το πρότζεκτ «κατ’ οίκον εμβολιασμός» το αναλαμβάνουν αποκλειστικά οι ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι θα προμηθεύονται από το κράτος τις δόσεις των εμβολίων και θα κάνουν κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Στη μάχη για να εμβολιαστούν οι μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες, ρίχνονται και κινητές μονάδες.

Χωριό – χωριό, πόρτα – πόρτα, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, θα επισκεφτούν για εμβολιασμό τους πολίτες που θα τους υποδείξουν δήμαρχοι και κοινοτάρχες, σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες. Αυτοί οι φορείς θα έχουν αναλάβει νωρίτερα να εντοπίσουν και να καταγράψουν σε λίστα τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Κινητές μονάδες θα αναπτυχθούν και στις τουριστικές περιοχές, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση πολιτών που έχουν εγκαταλείψει τα αστικά κέντρα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

 

Σχέδιο για εμβολιασμούς

 

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση αναμένεται να ξετυλίξει  ένα σχέδιο πιο στοχευμένων μέτρων για την ενίσχυση της επιχείρησης «Ελευθερία», ειδικά για τις περιοχές που παρουσιάζουν ποσοστό εμβολιασμού μικρότερο του 35%. Πρόκειται για 82 δήμους, εκ των οποίων οι 50 έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω από 25%. Αναλυτικά είναι οι δήμοι Βόλβης, Δέλτα, Θέρμης, Κιλελέρ και Καρπενησίου, ενώ υπάρχουν και δήμοι στις Σέρρες και στη Ροδόπη όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται ακόμα και κάτω από το 10%. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, θα ξεκινήσει κάποιες περιοδείες, αρχής γενομένης από αυτή την εβδομάδα, στη Φθιώτιδα, τη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, όπου θα έχει συναντήσεις τόσο με εκπροσώπους της εκκλησίας όσο και με επιχειρηματίες της εστίασης και ανθρώπους του τουρισμού ώστε να υπάρχει μια εκστρατεία πειθούς απέναντι στους πολίτες για να εμβολιαστούν, αλλά και να τηρούν τα μέτρα. 

Στο μεταξύ, στη μάχη των εμβολιασμών φαίνεται να μπαίνει και η εκκλησία. Ο κ. Πέτσας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο και υπάρχει σκέψη να αποσταλεί μια επιστολή του ιδίου, η οποία θα διαβαστεί σε όλες τις εκκλησίες στη λειτουργία της Κυριακής, προκειμένου να πείσει τους πιστούς να εμβολιαστούν. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ