Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

«Καμπανάκι κινδύνου» από ειδικούς: Eίσοδος μόνο με τεστ PCR σε εστίαση

Προβληματίζει τους ειδικούς η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες - Εξετάζεται νέα αυστηροποίηση των μέτρων

Με τα κρούσματα κορονοϊού να δείχνουν σαφή σημάδια αύξησης τις τελευταίες μέρες και με την ινδική μετάλλαξη να χτυπά «καμπανάκι κινδύνου» και στη χώρα μας, στο τραπέζι των ειδικών μπαίνουν σκέψεις για περαιτέρω κλιμάκωση των περιορισμών στην αναψυχή. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN και της Δέσποινας Βλεπάκη, σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό των μεικτών χώρων διασκέδασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, συζητείται το ενδεχόμενο να μπορεί ο ιδιοκτήτης να δέχεται τους ανεμβολίαστους πελάτες μόνο με την επίδειξη μοριακού (PCR) και όχι με rapid.

Πιθανά τα τοπικά lockdown αν αυξηθούν τα κρούσματα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, εάν συνεχιστεί η αύξηδη των κρουσμάτων και σημειωθούν τοπικές εξάρσεις, ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι η επιβολή τοπικών lockdown σε επιβαρυμένες περιοχές, η επανεμφάνιση μέτρων όπως η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ.

PCR για είσοδο σε μεικτά μαγαζιά

Ένα ιδιαίτερο μέτρο που έχει πέσει στο τραπέζι επίσης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι θα αποφασίσουν να λειτουργούν «μεικτά μαγαζιά» (δηλαδή μαγαζιά τα οποία θα δέχονται και ανεμβολίαστους πελάτες) να επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μόνο κατόπιν επίδειξης αρνητικού τεστ PCR (μοριακό).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι με τις υπάρχουσες οδηγίες, στα μαγαζιά εκείνα που θα δέχονται και ανεμβολίαστους, θα μπορούν να εισέρχονται πελάτες με την επίδειξη είτε μοριακού τεστ είτε τεστ αντιγόνου, το λεγόμενο rapid.

Ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή 2 Ιουλίου 771 νέα κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο, αλλά και 10 θανάτους και 186 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 33 (ημερήσια μεταβολή -13.16%). Τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 40.140 (PCR: 12.584, RAPID: 27.556) και η θετικότητά τους είναι στο 1,92%.

Στην Αττική καταγράφονται για ακόμα ένα 24ωρο τα περισσότερα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και την Παρασκευή 2 Ιουλίου, σύμφωνα με την κατανομή των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα από τα συνολικά 771 κρούσματα κορονοϊού, στην Αττική καταγράφονται 463 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται 17 ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης ακόμα 26 κρούσματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές