Κοινωνία

Νέα μέτρα για την εστίαση σε κλειστούς χώρους - Έρχεται ειδική σήμανση

Μετά το Freedom Pass που αφορά τους νέους 18 - 25 ετών που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν, έρχονται νέα προνόμια. Μια πρώτη ιδέα δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης πριν τις ανακοινώσεις στις 12:30

Ένα δείγμα από τα προνόμια των εμβολιασμένων που θα ανακοινωθούν στις 12:30 αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε πως η κεντρική ιδέα της κυβέρνησης είναι να δοθούν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας σε όσους έχουν εμβολιαστεί επειδή κινδυνεύει λιγότερο, ενώ για τους ανεμβολίαστους ισχύει το ανάποδο.

Αναφορικά με τα καταστήματα εστίασης, εξήγησε πως θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες:

  • Σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί
  • Σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Χρειάζεται να δηλώσεις στο σύστημα πως εάν έχεις μικτό κατάστημα ή αμιγώς με εμβολιασμένους και μόνο ένας έλεγχος» διευκρίνισε.

Τα COVID-free καταστήματα θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες ενώ ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος.

Μάλιστα, για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία με αρνητικό τεστ (PCR ή rapid ή self test) που θα δηλώνεται από τους γονείς τους.

Παράλληλα, για τους κλειστούς χώρους της εστίασης, οι μη εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχει επίσης αρνητικό τεστ, ένα αποδεικτικό πως δεν νοσεί.

«Πολύ γρήγορα όλοι οι καταστηματάρχες θα επιλέξουν τα αμιγώς καταστήματα καθώς η διαφορά θα είναι πολύ μεγάλη και η χωρητικότητα των άλλων θα είναι πάρα πολύ μικρή» υπογράμμισε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης.

 

Για την πορεία των εμβολιασμών, τόνισε πως ο ίδιος θα επιθυμούσε να έχει εμβολιαστεί το 100% όσων μπορούν.

«Εγώ θα ήθελα να εμβολιαστεί το 100% όσων μπορούμε. Είμαστε τώρα στο 50%. Τα ραντεβού για το μέλλον δείχνουν πως θα φτάσουμε εύκολα στο 60% και δύσκολα παραπάνω. Εφόσον θέλουμε να φτάσουμε το 75% πρέπει να βρούμε κι άλλους τρόπους» υποστήριξε επίσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ