Κοινωνία

Γλυκά Νερά: Σήμερα αναμένεται η απόφαση για το μέλλον της μικρής Λυδίας

Κορυφώνεται, σήμερα (28.06.2021), η αγωνία για την «τύχη» της μικρής Λυδίας, του ενός έτους βρέφους που έμεινε ορφανό μετά τη δολοφονία της μητέρας του από τον πατέρα του στα Γλυκά Νερά. Σήμερα, εκτός απροόπτου, θα εκδοθεί η διάταξη της Εισαγγελέως Ανηλίκων για την ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας της, είτε στην οικογένεια της αδικοχαμένης μητέρας της είτε στην οικογένεια του πατέρα της.

Η οικογένεια της 20χρονης Κάρολαϊν, η οποία δολοφονήθηκε άδικα τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, ζητά την κατ’ αποκλειστικότητα επιμέλεια της μικρής Λυδίας προκειμένου να την μεγαλώσουν στην Αλόννησο όπου διαμένουν τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την άλλη, η  μητέρα και ο πατέρας του 33χρονου συζυγοκτόνου, με αίτημα που κατέθεσαν στην εισαγγελέα Ανηλίκων, εκ μέρους του νομικού παραστάτη της οικογένειας του 33χρονου πιλότου, Γιάννη Κώτσου, έχουν ζητήσει την από κοινού άσκηση της επιμέλειας της ενός έτους Λυδίας, προκειμένου να διαμένει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο με τους γονείς του πατέρα της και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στην Αλόννησο.

 

«Υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων φρονούμε ότι προέχει η ισόρροπη επαφή και ανάπτυξη της εγγονής μας Λυδίας και με τις δύο οικογένειες, τόσον εκ της πατρικής, όσον και εκ της μητρικής γραμμής και μάλιστα με χρονική κατανομή που είναι ευεργετική και απαραίτητη για την προστασία της ισόρροπης και ομαλής ανάπτυξης» ανέφεραν στην αίτηση που κατέθεσαν προς την εισαγγελική αρχή, προσθέτοντας ότι η ομαλή ανάπτυξη του παιδιού «εξασφαλίζεται με την εναλλασσόμενη κατοικία, ως εκ της οποίας διατηρείται και οικοδομείται στενή συναισθηματική σχέση αμφοτέρων των οικογενειών με την ανήλικη εγγονή μας, με στοργή, φροντίδα  και υπομονή, για την εκτέλεση του έργου όλων μας έναντι της εγγονής μας, για τη σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγησή της και την κάλυψη των υλικών και συναισθηματικών της αναγκών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η διάταξη που θα εκδώσει η εισαγγελέας ανηλίκων έχει ισχύ 30 ημερών, διάστημα μέσα στο οποίο όποια από τις δύο πλευρές διαφωνήσει με την κρίση της μπορεί να προσφύγει στο δικαστήριο, ενώ και η εισαγγελική αρχή είναι υποχρεωμένη μέσα σε αυτήν την προθεσμία, να εισάγει στο ακροατήριο το ζήτημα της επιμέλειας της ενός έτους Λυδίας. Το δικαστήριο, σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα κρίνει οριστικά το θέμα της επιμέλειας και θα αποφασίσει με ποιους παππούδες θα μεγαλώσει τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές