Κοινωνία

«Mαζεύει» τα ψεύδη ο Βελόπουλος μετά την επιστολή της Μάγδας Φύσσα στον ΠτΒ

Αναγκάστηκε να πάρει πίσω το ψέμα ότι η οικογένεια Φύσσα έχει πάρει 800 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση από το δημόσιο, ο Κυριάκος Βελόπουλος, μετά την αντίδραση της μητέρας του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή μουσικού, που απέστειλε σχετική επιστολή και στον πρόεδρο της Βουλής.

«Ως διαχειριστές του συγκεκριμένου λογαριασμού αναρτήσαμε προ μηνών ότι η οικογένεια Φύσσα έλαβε αποζημίωση από το δημόσιο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ορθώς έγινε διότι την εδικαιούτο. Η συγκεκριμένη πληροφορία που διακινείται στο διαδίκτυο όμως δεν ισχύει. Το tweet αφαιρέθηκε» αναφέρει, λακωνικά (φυσικά…), το tweet στον λογαριασμό του προέδρου της ακροδεξιάς Ελληνικής Λύσης στο twitter.

«Έγινε χρήση εκ παραδρομής του tweet από τον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο σε μια εκπομπή του προ μηνών, ο οποίος μάλιστα επεσήμανε ότι καλώς δόθηκε αποζημίωση, η αλήθεια όμως είναι ότι η Οικογένεια Φύσσα ουδέποτε αποζημιώθηκε από το δημόσιο», προσθέτει σε δεύτερη ανάρτησή του το γραφείο του Βελόπουλου.

Η ετεροχρονισμένη «μετάνοια» του Βελόπουλου δεν έρχεται βέβαια… αυθόρμητα, αλλά μετά την επιστολή της Μάγδας Φύσσα προς τον πρόεδρο της Βουλής, όπου η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού αναφέρει πώς αυτό το ψέμα διακινήθηκε εντέχνως από χρυσαυγίτικους κύκλους τον καιρό της απόφασης του δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση, που όμως ακόμα κι αυτοί υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση. Γράφει η Μάγδα Φύσσα:

«Πρόκειται, βέβαια, για ένα χοντροκομμένο ψέμα. Αν και είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ασκήσει μέχρι σήμερα αγωγή αποζημίωσης ούτε έχουμε λάβει οποιαδήποτε αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο. Η «πληροφορία» αυτή διοχετεύθηκε σκοπίμως από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής την ημέρα που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την προφανή σκοπιμότητα να σκιαστεί αυτή η σημαντική δικαστική ετυμηγορία και να παρουσιαστώ εγώ ότι δήθεν πανηγυρίζω για την είσπραξη αυτού του ποσού και όχι για τη δικαίωση της θυσίας του Παύλου. Αλλά ακόμα και τότε, εκείνοι που διέπραξαν αυτή την αθλιότητα υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση και εξαφάνισαν από το διαδίκτυο τις σχετικές συκοφαντικές “πληροφορίες”».

Η Μάγδα Φύσσα πρόσθετε στην επιστολή της προς τον Κ. Τασούλα πως «σας καθιστούμε κοινωνό της αλήθειας και σας καλούμε να λάβετε κάθε δυνατό μέτρο προς αποτροπή περαιτέρω διάδοσης, εξασφαλίζοντας ότι οι ανωτέρω ψευδείς πληροφορίες σε βάρος μας, διακινούμενες από τον αρχηγό του κοινοβουλευτικού κόμματος «Ελληνική Λύση» δεν θα διαδοθούν εντός της Βουλής των Ελλήνων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...