Κοινωνία

«Βόμβα» Παυλάκη: Το φθινόπωρο το στέλεχος «Δέλτα» θα χτυπήσει και στην Ελλάδα

Η Ελλάδα θα χρειαστεί υψηλότερο «τείχος» ανοσίας, απ’ αυτό που αρχικώς υπολόγιζαν οι ειδικοί, άνω του 85%, προκειμένου να αντιμετωπίσει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια την επιστροφή της επιδημίας από τον Σεπτέμβριο εξαιτίας της επικράτησης του στελέχους «Δέλτα» της ινδικής μετάλλαξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό υποστηρίζει ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, στο iefimerida.gr, καλώντας τους Έλληνες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν.

«Δυστυχώς, μάλλον από το φθινόπωρο, αν όχι νωρίτερα, θα έχουμε επιστροφή της πανδημίας και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αλλά παρατηρείται ήδη σε πολλές χώρες. Όπως π.χ. στην Αγγλία όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβραδύνει κατά ένα μήνα το άνοιγμα της κοινωνίας. Ο λόγος είναι ότι το στέλεχος «Δέλτα», ένα από τα στελέχη που επεκτάθηκε αρχικά στην Ινδία, που έχει επεκταθεί παγκόσμια είναι πολύ επίφοβο να προκαλέσει ένα νέο, καταστροφικό, πανδημικό κύμα», αναφέρει.

Ο κ. Παυλάκης κάνει λόγο για ένα εξαιρετικό μολυσματικό στέλεχος του νέου κορονοιού και εξηγεί ότι «με το κλασικό στέλεχος, που εμφανίστηκε την πρώτη περίοδο της επιδημίας, ένας ασθενής μπορούσε να μολύνει άλλα 2-3 άτομα. Με το βρετανικό στέλεχος, που επικράτησε στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες προκαλώντας τεράστια επιδημικά κύματα, η αναλογία ήταν 1προς 4-5 άτομα. Τώρα, με το στέλεχος «ΔΕΛΤΑ» που θα έρθει με μαθηματική ακρίβεια και στη χώρα μας, ένας φορέας μπορεί να μολύνει 6-8 ανθρώπους. Πρόκειται για διπλάσια δυναμική».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...