Κοινωνία

Δολοφονία Κορφιάτη: Κατάθεση - κλειδί για την δολοφονία του

Στην κατάθεσή του, που δόθηκε στις 2 Ιουνίου 2021, λίγο πριν συλληφθούν οι εμπλεκόμενοι στην επίθεση που δέχθηκε το ζευγάρι, ήταν κατηγορηματικός πως από τότε ο πραγματικός στόχος ήταν ο επιχειρηματίας: «Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Α.Π. και ο Π.Σ. ήθελαν σίγουρα να πεθάνει ο Κορφιάτης, τον ήθελαν νεκρό». Όπως γράφει η Άννα κανδύλη για το Realnews.gr, tα δύο πρόσωπα που κατονομάζει ως τους βασικούς εκτελεστές της γυναίκας ήδη βρίσκονται στη φυλακή, μετά την απολογία τους. Ο μάρτυρας που δούλευε για τον Α.Π. στην κατάθεσή του περιγράφει όλες τις κινήσεις τους από τις αρχές του 2020, όταν ο Π.Σ. αποφυλακίστηκε από τις φυλακές της Άμφισσας, όπου κρατείτο για άλλη υπόθεση, μέχρι την ημέρα της δολοφονίας. Βάσει της περιγραφής του, το σχέδιο είχε ξεκινήσει από τότε και στην τελική του ευθεία μπήκε τρεις ημέρες πριν από το χτύπημα της 9ης Ιουνίου 2020.

 

Αμάξι με φιμέ τζάμια

«Πρέπει να ήταν 6 Ιουνίου 2020 όταν ο Α.Π. μού είπε να ψάξω να βρω για μια μέρα ένα αμάξι με φιμέ τζάμια για να πάμε μαζί στον Πύργο - και οι τρεις. Δεν μου είπε καθόλου τι θα έκαναν ο ίδιος και ο Π.Σ. στον Πύργο και πού θα έμεναν αυτοί». Στις 8 Ιουνίου και αφού βρέθηκε αυτοκίνητο, «ο Α.Π. μού είπε να πάρω το κινητό του τηλέφωνο και να το αφήσω πάνω στο σπίτι που έμενα εγώ στο Χαλάνδρι… Νομίζω ότι πρέπει να ήταν κανονικά ανοιχτό το κινητό, όχι κλειστό. Οταν κατέβηκα κάτω, φύγαμε οι τρεις μας με ένα BMW Χ1 και πήγαμε στο σπίτι του εφοπλιστή, που είναι στον Φάρο Ψυχικού... Αυτός βγήκε έξω και μίλησε με τον Α.Π. και τον Π.Σ. Εγώ έκατσα μέσα στο αμάξι. Ο εφοπλιστής πήρε ένα τηλέφωνο κάπου. Μετά από λίγο, ο Α.Π. και ο Π.Σ. γύρισαν στο αμάξι και μου είπαν να το οδηγήσω εγώ κι αυτοί έκατσαν και οι δύο στα πίσω καθίσματα... Στον δρόμο ο Α.Π. έλεγε στον Π.Σ. ότι του είπε πως ο εφοπλιστής θα το ασφάλιζε το σκάφος και ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Εγώ τότε άκουσα πρώτη φορά ότι μιλούσαν για κάποιο σκάφος και όχι για αυτοκίνητο, όπως πίστευα μέχρι τότε. Οταν φτάσαμε στα διόδια της Αττικής Οδού, κατέβασα το παράθυρο του οδηγού για να πληρώσω και κατά λάθος κατέβασα και το παράθυρο πίσω από τον οδηγό, όπου καθόταν ο Π.Σ. Τότε, ο Π.Σ. τρελάθηκε και άρχισε να φωνάζει και να βρίζει. Εγώ δεν κατάλαβα γιατί έβρισε και τον ρώτησα τι είχε πάθει. Δεν μου είπαν τι είχε γίνει και τότε κατάλαβα ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τους ρώτησα αν είχαν τίποτα παράνομο στο αμάξι και εκείνοι μου απάντησαν ότι δεν θα μας σταματούσε κανένας και να μην ανησυχώ...». Φτάνοντας στο Κορακοχώρι, κοντά στον Πύργο, πήγαν σε μια αποθήκη, όπου μέσα υπήρχε το σκάφος πάνω σε ένα τρέιλερ. Οταν ο Π.Σ. αντιλήφθηκε ότι δεν είχαν βρει τρακτέρ για να το ρυμουλκήσουν προς τη θάλασσα, εξοργίστηκε. «Είπε στον ιδιοκτήτη της αποθήκης “εγώ θέλω να ρίξουμε το σκάφος τώρα μέσα και θα το ρίξουμε τώρα”. Αμέσως μετά ο Π.Σ. έβγαλε ένα πιστόλι που είχε πάνω του, τον απείλησε με αυτό και του είπε “ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο Εσκομπάρ της Ζακύνθου. Ολα τα λεφτά που έρχονται στα χέρια σου από μένα είναι”». Αφού βρήκαν τρόπο να το ρυμουλκήσουν, οι δύο, σύμφωνα με τον μάρτυρα, «έβαλαν πάνω στο σκάφος ένα μαύρο σακ βουαγιάζ και μια υφασμάτινη θήκη με δύο κράνη μέσα…». Η αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση στο ζεύγος Κορφιάτη είχε ξεκινήσει. Την επόμενη ημέρα τον ειδοποίησαν να πάει να τους παραλάβει από το σημείο κοντά στην ακτή στο οποίο τους είχε αφήσει σχεδόν ένα 24ωρο πριν. «Είδα ότι και οι δύο είχαν βρεγμένα ρούχα. Ο Π.Σ. πήρε το δικό μου κινητό και έβαλε αμέσως κάποιο βίντεο στο ίντερνετ που έλεγε για μια δολοφονία που είχε γίνει πριν από λίγη ώρα στη Ζάκυνθο. Ο Π.Σ. φώναζε και έβριζε και έλεγε στον Α.Π. ότι δεν πέθανε ο Ντίμης και ότι μόνο την π…α είχε σκοτώσει».

Η μαρτυρία του, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, οδήγησε στη σύλληψη οκτώ ατόμων, εκ των οποίων τα τέσσερα προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους. Τελευταία που πήρε τον δρόμο για τη φυλακή ήταν η σύντροφος του Π.Σ. Βάσει αυτών που κατέθεσε ο μάρτυρας, αλλά και του υλικού που συνελέγη από κάμερες κυκλοφορίας και καταστημάτων στη Ζάκυνθο, η γυναίκα ήξερε όχι μόνο όλες τις κινήσεις των εκτελεστών, αλλά και παρακολουθούσε το ζεύγος Κορφιάτη κατευθύνοντας τους εκτελεστές. Οι κατηγορούμενοι, πάντως, αμφισβητούν τον μάρτυρα. Οπως δηλώνει στη Realnews ο συνήγορος του αστυνομικού που φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, Γιάννης Γλύκας: «Αναδείχθηκε υπερασπιστικά ο ρόλος του μάρτυρα, ο οποίος θα έπρεπε να έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου στο διαβιβαστικό (και κακώς δεν έχει)! Ο εντολέας μου υπέβαλε μήνυση και ζήτησε με ξεχωριστό αίτημα την αναβάθμιση του ρόλου του και την απόδοση του ορθού κατηγορητηρίου σε αυτόν! Αυτόματα τα αναφερόμενα στην κατάθεσή του, εκτός από ψεύδη, αποκτούν και την ασφάλεια του 211 ΚΠΔ, καθώς θα αποτελούν και απολογία κατηγορουμένου και όχι μαρτυρική κατάθεση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ