Κοινωνία

Κέρκυρα: Δυο χωριά που έχουν βγει σαν από παραμύθι

Η Κέρκυρα αδιαμφισβήτητα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο δημοφιλή, όμορφα και ιδιαίτερα νησιά της χώρας. Με μια παλιά πόλη στην κυριολεξία κούκλα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάθε χρόνο προτιμάται από έναν μεγάλο αριθμό τουριστών που προτιμούν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Πέρα, λοιπόν, από την φημισμένη της γαστρονομία και τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου, εδώ θα συναντήσει κανείς υπέροχα και γραφικά χωριουδάκια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο.

Παλιά Περίθεια

 

Εκτός από την υπέροχη παλιά πόλη της Κέρκυρας, υπάρχει ακόμη ένα σημείο στο νησί για ένα ταξίδι στο χρόνο. Πιο απομακρυσμένο και απομονωμένο, που ωστόσο αξίζει να ανακαλύψει κανείς. Ο λόγος για το χωριό- φάντασμα, για πολλούς, Παλιά Περίθεια, σε απόσταση 40 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας. Στους πρόποδες του όρους Πανοκράτορας, χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 400 μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με εντελώς απόκοσμη ατμόσφαιρα, αποτελείται από μισογκρεμισμένα και ερημωμένα κτίρια, κάνοντάς το ένα από τα πιο ιδιαίτερα αξιοθέατα του νησιού. Οι περισσότεροι επισκέπτονται το χωριό για να ανακαλύψουν τη μυστηριακή και ιδιαίτερη ομορφιά του τις Κυριακές, όπου λειτουργούν ελάχιστες ταβέρνες για ένα παραδοσιακό, κερκυραϊκό γεύμα. Στα σημαντικότερα σημεία του χωριού συγκαταλέγονται το κόκκινο καμπαναριό του Αγίου Ιακώβου του Πέρση στην είσοδο της Παλιάς Περίθειας, καθώς και το παλιό σχολείο με το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Αφιώνας

 

Ένας από τους, επίσης, παλαιότερους οικισμούς της Κέρκυρας συναντάται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού και ακούσει στο όνομα Αφιώνας. Πρόκειται για ένα γραφικό χωριουδάκι που σε πολλά σημεία του θυμίζει Κυκλάδες, το οποίο εντυπωσιάζει με την ανόθευτη ομορφιά και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. Όμορφα σπίτια με πολύχρωμες λεπτομέρειες κερδίζουν τις εντυπώσεις του κοινού.

Στα σημεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, χτισμένη το 1636, με το επιβλητικό πανύψηλο καμπαναριό της. Στα όσα όμως σίγουρα κλέβουν τις εντυπώσεις αυτό δεν είναι άλλο από την υπέροχη και απρόσκοπτη θέα προς τις παραλίες του Αγίου Γεωργίου των Πάγων και του Αρίλλα, την απεραντοσύνη του Ιονίου και τα Διαπόντια νησιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...