Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Γλυκά Νερά: Συνεχίζει την υποκριτική του τεθλιμμένου συζύγου ο Μπάμπης

Εγκληματολόγος λέει στο prorothema.gr ότι πρόκειται για αδίστακτο και εγωκεντρικό άνθρωπο – «Δεν είχε πένθος, ήθελε να αφηγηθεί μια ιστορία» - Δείτε πώς απαντούσε στα συλλυπητήρια sms φίλων του 

Ο γρίφος του φρικιαστικού εγκλήματος λύθηκε, η συγκλονιστική ομολογία του συζύγου-δράστη «γκρέμισε» το σκηνοθετικό οικοδόμημα που ο ίδιος είχε πλάσει και τώρα τα βλέμματα στρέφονται στο προφίλ του Μπάμπη Αναγνωστοπούλου, ένα προφίλ που έρχεται να επισφραγίσει το τραγικό τέλος του «παραμυθιού».

Για έναν αδίστακτο και εγωκεντρικό άνθρωπο μιλά η εγκληματολόγος, νευροψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, Τέσσα Χριστοδούλου, μιλώντας στο protothema.gr

Σκιαγραφώντας τη συνολική συμπεριφορά του δράστη, καταρρίπτει όσα εκείνος ισχυρίστηκε και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται για μια εν βρασμώ δολοφονία, όπως ήθελε ο 33χρονος πιλότος να περάσει ως εκδοχή στην αίθουσα της ΓΑΔΑ, αλλά για ένα προμελετημένο έγκλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Άλλωστε, και σύμφωνα με την κρίση της Εισαγγελίας επρόκειτο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Δεν είχε πένθος, ήθελε να αφηγηθεί μια ιστορία», τονίζει η κ.Χριστοδούλου, εξηγώντας το νοσηρό αφήγημα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος επί 37 ημέρες έπαιζε θέατρο.


Το μήνυμα και η υποκριτική


Συγκλονίζει το γεγονός ότι μέχρι την τελευταία στιγμή ο αδίστακτος πιλότος απαντούσε σε συλλυπητήρια μηνύματα φίλων και γνωστών με το προσωπείο του θύματος και του συντετριμμένου συζύγου.

Σε ένα από αυτά, μάλιστα, που δημοσιοποιείται από το protothema.gr απαντά στο πλαίσιο του απατηλού σεναρίου που έχει ο ίδιος επινοήσει για να σωθεί: «ευχαριστώ πολύ». Με ασύλληπτο θράσος απαντούσε ο πιλότος στα μηνύματα πένθους, έχοντας υιοθετήσει και μπει για τα καλά στο πετσί ενός ρόλου.

Εξηγώντας την τόσο έντονη υποκριτική στάση του θύτη, η εγκληματολόγος, υπογραμμίζει ότι ο πιλότος προσπαθούσε διαρκώς να εξαπατήσει τους πάντες για να σώσει τον εαυτό του.

Αναφέρεται σε μια κακοποιητική προσωπικότητα, σε έναν αδίστακτο δράστη που από την αρχή φάνηκε αποστασιοποιημένος από τα γεγονότα.


Τα αρχικά σημάδια που έδειξαν την ενοχή


Όπως επισημαίνει η κ. Χριστοδούλου, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν έδειξε να έχει ύστερα από τις δραματικές εξελίξεις μετατραυματικό στρες, δεν είχε βλεμματική επαφή με κανέναν, έμοιαζε να διηγείται μια άλλη εμπειρία, προσπαθώντας να εξαπατήσει για να σώσει τον εαυτό του.

Το γεγονός, όπως λέει, ότι δεν έδρασε εν βρασμώ εξηγείται και από τη σκηνοθεσία του εγκλήματος, τα ρούχα που έριξε από την ντουλάπα και να θολώσει τα νερά και να πείσει ότι διαπράχθηκε ληστεία.



«Παρορμητικός, αδίστακτος και απόλυτα εγωκεντρικός»



Όταν η ώρα φτάνει στο κρίσιμο ερώτημα γιατί ο 33χρονος σκότωσε τη σύζυγό του, την οποία μέχρι τελευταία στιγμή προέβαλε με υποτιθέμενη αγάπη μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα κι έπαιζε θέατρο ακόμη και στη μητέρα της, τα σενάρια είναι πολλά.

Η κ. Χριστοδούλου δηλώνει, από τη μεριά της, ότι ο συγκεκριμένος άντρας θεωρούσε κτήμα του την σύζυγό του, την είχε απομονώσει από την οικογένειά της, γι' αυτό και οι οικείοι της δεν γνώριζαν για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στον γάμο, και συν τοις άλλοις, ως χειριστικό άτομο, ήθελε να αποφασίζει τα πάντα για εκείνη.


Ο απόλυτος εγωκεντρισμός του δεν μπορούσε να δεχτεί ότι θα τον εγκατέλειπε. Ακόμη και το γεγονός ότι τοποθέτησε το 11 μηνών βρέφος πάνω στη νεκρή μητέρα αποδεικνύει πόσο κτητικός είναι ο πιλότος, που ήθελε μέχρι την τελευταία στιγμή να αποφασίζει για την τύχη της οικογενείας του.

Στην ερώτηση περί ύπαρξης συνεργών, η εγκληματολόγος επισημαίνει ότι ο Μπάμπης Αναγνωστοπούλος πίεζε τη σύμβουλο ψυχικής υγείας, την οποία επισκεπτόταν με τη γυναίκα του, για να ενισχύσει την ιστορία που είχε πλάσει και που τον ήθελε να έχει μια απόλυτα ευτυχισμένη και ισορροπημένη οικογένεια.

Το πόσο αδίστακτος ήταν φαίνεται, όπως σημειώνει η κ. Χριστοδούλου, και από τη θανάτωση του σκύλου στην οποία προχώρησε για να σκηνοθετήσει το έγκλημα.

«Θυσίασε τα πάντα, μιλάμε για απολύτως παρορμητική προσωπικότητα, δεν υπάρχει καμία μεταμέλεια», υπογραμμίζει, ακόμη, η εγκληματολόγος που, όπως προσθέτει, από την αρχή διαφάνηκε ένα προβληματικό σενάριο στην κατάθεση του 33χρονου.

Διαφάνηκε, ακόμη, και το ψυχρό συναίσθημα ενός ανθρώπου που από μάρτυρας κατέληξε να είναι ο μοναδικός ύποπτος που ξαφνικά οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, σε μια στιγμή που γράφτηκε η ανατροπή η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...