Κοινωνία

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Τούρκοι με την καταδίκη του ψευτομουφτή

Λίγες μόνο μέρες μετά από την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και την υποτιθέμενη ομαλοποίηση των σχέσεων παρά τις διαφωνίες, ήρθε η καταδίκη του ψευτομουφτή Μετέ να ανάψει τα αίματα!

Όπως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έγραψε και χθες ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ για διχαστικές δηλώσεις που έκανε δημόσια πριν 5 χρόνια.

Και βέβαια το τουρκικό ΥΠΕΞ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την....αδικία που υπέστη το προσωποιημένο προπαγανδιστικό του όργανο στην ελληνική επικράτεια.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε δήλωση σχετικά με την ποινή φυλάκισης που ψευτομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και συγκεκριμένα ανέφερε: "Η εν λόγω απόφαση είναι μια άλλη εκδήλωση της νομικής πίεσης και των πολιτικών εκφοβισμού της Ελλάδας εναντίον των μουφτήδων που εκλέγονται από την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης".

Υποστηρίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR) έχει εκδώσει πολλές αποφάσεις παραβίασης κατά της Ελλάδας, μιλάει επίσης για “αβάσιμες κατηγορίες εναντίον των μουφτήδων, με στόχο να τους αποτρέψει από τη συνέχιση των θρησκευτικών και κοινωνικών τους καθηκόντων” .

"Ελπίζουμε ότι αυτή η άδικη απόφαση θα διορθωθεί στα επόμενα στάδια της νομικής διαδικασίας. Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να τερματίσει τις καταπιεστικές πρακτικές της που παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και των μουφτήδων που εξέλεξε αυτή. Η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι εγγυημένη από διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα δικαιώματά τους" υποστηρίζει πατώντας πάνω στην στρεβλή του άποψη περί νόμων και συνθηκών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...