Κοινωνία

Γλυκά νερά: Ζητούν τη συνδρομή από τις αρχές του εξωτερικού για τα «ορφανά» αποτυπώματα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, μέσα στη μεζονέτα όπου διέμενε με τον σύζυγο και το 11 μηνών κοριτσάκι τους, στα Γλυκά Νερά.

Βήμα – βήμα οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση προσπαθούν να «αποκρυπτογραφήσουν» τις κινήσεις των δραστών της στυγερής δολοφονίας της νεαρής μητέρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους ότι αργά ή γρήγορα θα κατορθώσουν να φτάσουν στα ίχνη των δολοφόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκεται εξάλλου και η ληστεία που είχε γίνει στο σπίτι του εκπαιδευτή του πιλότου, στο Αλεποχώρι, καθώς εντοπίζουν πολλά κοινά στοιχεία με την περίπτωση των Γλυκών Νερών και δεν αποκλείουν το σενάριο οι δράστες και στις δύο υποθέσεις να είναι τα ίδια άτομα ή μέλη της ίδιας συμμορίας αδίστακτων κακοποιών, που εισβάλουν σε κατοικίες για να κλέψουν μεγάλα χρηματικά ποσά και πολύτιμα αντικείμενα, χωρίς να δείχνουν έλεος στα θύματά τους.

Ζητούν συνδρομή και από πρεσβείες για «ορφανά» αποτυπώματα
Με βάση αυτό το σενάριο, οι αξιωματικοί της αστυνομίας φέρονται να κινούν τις διαδικασίες ώστε να λάβουν βοήθεια και από αρχές άλλων χωρών, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τους δράστες.

Από τη στιγμή, δηλαδή, που έχουν βρεθεί «ορφανά» αποτυπώματα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά αλλά και στην κατοικία στο Αλεποχώρι, οι αστυνομικοί σύμφωνα με τον Alpha, θα ζητήσουν τη συνδρομή και αρχών του εξωτερικού, προκειμένου να ανατρέξουν στις βάσεις δεδομένων τους μήπως τυχόν έχουν ταυτοποιηθεί εκεί αυτά τα αποτυπώματα.

Και αυτό γιατί θεωρούν πιθανόν, οι κακοποιοί που δολοφόνησαν την Καρολάιν να είναι σεσημασμένοι στη χώρα καταγωγής τους, όπου και δεν αποκλείεται να έχουν επιστρέψει έπειτα από το έγκλημα στη Γλυκά Νερά και τις διαστάσεις που έλαβε η υπόθεση. Προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα πάντα με τον Alpha, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν τη συνδρομή των αρχών της Αλβανίας, αλλά και άλλων χωρών, όπως της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας ή ακόμη και της Γεωργίας. Αναμένεται επίσης, μέσω της Interpol, να προσεγγίσουν και τις αρχές άλλων χωρών με τις οποίες εκτιμούν ότι πιθανόν να συνδέονται οι δράστες, σε μία προσπάθεια να διερευνηθεί, εάν έχουν καταχωρημένα τα αποτυπώματα στις δικές τους βάσεις δεδομένων.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιούν έρευνες και στην περιοχή του αεροδρομίου Μεγάρων, όπου βρισκόταν η βάση του 32χρονου πιλότου και του εκπαιδευτή, καθώς εκτιμούν ότι είναι πιθανόν εκεί να διακινήθηκε η πληροφορία περί ύπαρξης μεγάλων χρηματικών ποσών στα σπίτια τους.

Μάλιστα, στο επίκεντρο φαίνεται να μπαίνει ένα συγκεκριμένο κατάστημα όπου έπιναν τον καφέ και το ποτό τους οι πιλότοι. Δεν αποκλείουν οι αστυνομικοί το ενδεχόμενο οι πιλότοι να έκαναν μία ανάλογη συζήτηση σε αυτό το κατάστημα και κάποιος να άκουσε την πληροφορία και να την μετέφερε στην αδίστακτη συμμορία των κακοποιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ