Κοινωνία

Χειροπέδες σε σεσημασμένο ντουέτο για την διάρρηξη στο γραφείο Τσακαλώτου

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δύο σεσημασμένοι διαρρήκτες που έπεσαν χθες τα ξημερώματα στα χέρια της Αστυνομίας, φέρεται να κρύβονται πίσω από την περίεργη εισβολή στο γραφείο του πρώην υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου στο κέντρο της Αθήνας.

Η υπόθεση λόγω της σοβαρότητάς της, έχει διαβιβαστεί στα κεντρικά της Ασφάλειας, όπου και ερευνάται, καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν οτι πρόκειται για ενα ντουέτο που τρυπώνει σε κτήρια και αδειάζει με τη σειρά τα γραφεία ξεκινώντας από το ισόγειο μέχρι τα υψηλά πατώματα.

Πρόκειται για έναν 22χρονο γιο δικηγόρου, ο οποίος είναι παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ και τον 18χρονο φίλο του, τον οποίο όπως φαίνεται «εκπαίδευε» ο νεαρός. Μάλιστα ο 22χρονος, γιος Αθηναίου δικηγόρου, είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, αν και είχε στην πλάτη του καταδίκη 12 ετών για παρόμοια αδικήματα. Όμως στις φυλακές επέδειξε καλή συμπεριφορά, σπουδάζοντας παράλληλα στο πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί σύντομα.

Όπως φαίνεται δεν το έβαλε κάτω και μετά την έξοδο του από τις φυλακές ξαναρίχτηκε στην παρανομία αφήνοντας μάλιστα τη «σφραγίδα» καθώς το modus του ήταν να μπαίνει μέσα και όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί, να «αδειάζει ολόκληρες πολυκατοικίες». Η σύλληψή του έγινε χθες στη μια τα ξημερώματα όπου αστυνομικοί τον έπιασαν με τον συνεργό του σε πολυκατοικία της οδού Γενναδίου.

Η υπόθεση λόγω της σοβαρότητας διαβιβάστηκε στο Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής και αυτό που εξετάζεται είναι ο συγκεκριμένος «ποντικός» να κρύβεται πίσω από το χτύπημα στο γραφείο του πρώην υπουργού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...