Κοινωνία

42χρονος δίνει μάχη για τη ζωή μετά από εμβολιασμό με Astrazeneca

Ένας 42χρονος με σκλήρυνση κατά πλάκας δίνει μάχη στην εντατική μετά τη διάγνωση του συνδρόμου Guillain Barre και θρόμβωσης, που παρουσίασε 10 μέρες αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού.

«Και θρόμβωση έπαθε αλλά μπήκαμε με Guillain Barre. Την θρόμβωση την έπαθε στο πόδι. Έπαθε υποτροπή της σκλήρυνσης από το Guillain Barre και έκανε φλεγμονή στο κεφάλι. Είμαστε στην εντατική από τη Δευτέρα του Πάσχα και απ’ ό,τι φαίνεται σήμερα αύριο θα μας ‘φύγει’», σημειώνει η αδερφή του στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου.

Όπως εξηγεί, όταν ο 42χρονος προσήλθε στο κέντρο υγείας Χολαργού στις 20 Απριλίου για το εμβόλιο, ενημέρωσε το υγειονομικό προσωπικό πως πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το θέμα είναι αυτοί στο εμβολιαστικό κέντρο του Χολαργού που τους είπε όλο το ιστορικό του, ότι παίρνει ανοσοτροποιητικά, μυοχαλαρωτικά, το ένα, το άλλο… Πώς έναν άνθρωπο με σκλήρυνση κατά πλάκας του έκαναν το εμβόλιο AstraZeneca;».

Δέκα ημέρες μετά τον εμβολιασμό του, τη Μεγάλη Παρασκευή, υποτροπίασε. Εισήχθη στο Γεννηματάς και μετά από 1 ημέρα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του νοσοκομείου σε ιδιωτική κλινική, όπου παρέμεινε για σχεδόν 4 εβδομάδες.

«Με χορηγία του υπουργείου πήγαμε. Δεν πληρώσαμε. Την Τρίτη τον πήρε η γιατρός του πάνω στους Αγίους Αναργύρους νοσοκομείο. Μου λένε τώρα οι γιατροί ‘Πώς του το κάνανε τo AstraZeneca;’».

Ακούστε όσα είπε στο “Live News”

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ