Κοινωνία

Χαλκίδα: Φυλάκιση 4χρόνων και 10 μήνες σε 30χρονο για μαχαίρωμα

Ενας 30χρονος, ο οποίος είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία του στον ανακριτή, κάθισε στο εδώλιο με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Χαλκίδας.

Το αιματηρό επεισόδιο είχε συμβεί στη λεωφόρο Χαϊνά, στις 11 Απριλίου 2020, μεσημβρινές ώρες, όταν ο 30χρονος Χαλκιδέος επιτέθηκε σε έναν άντρα, επίσης και τον μαχαίρωσε, εξαιτίας προσωπικών διαφορών.

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στην απολογία του, είχε στηθεί στη ουρά των πελατών του σούπερ -μάρκετ "Κρητικός", στη λεωφόρο Χαϊνά (που είχε σχηματιστεί λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού), με σκοπό να μπει στο κατάστημα και να κλέψει μπουκάλια με ουίσκυ.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών (είναι τοξικομανής) και ήθελε να κλέψει τα ποτά, για να τα πουλήσει και να εξασφαλίσει άλλη μία δόση.

Ξαφνικά είδε ένα αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε το θύμα της επίθεσης, με συνεπιβάτη τον αδελφό του. Του φώναξε να σταματήσει, για να μιλήσουν, προκειμένου να επιλύσουν προσωπικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους.

Το αυτοκίνητο διπλοπάρκαρε προστά στο βενζινάδικο, που βρίσκεται απέναντι από το σούπερ-μάρκετ. Ο οδηγός άνοιξε το παράθυρο και τότε ο 30χρονος, που είχε πλησιάσει στο μεταξύ τον κάρφωσε με το μαχαίρι που κρατούσε στο χέρι.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό το θύμα της επίθεσης και ο αδελφός του βγήκα από το αυτοκίνητο και άρχισαν να κυνηγάνε τον δράστη ο οποίος τράπηκε σε φυγή τρέχοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκε κατά σύμπτωση και ένας αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και κυνήγησε τον δράστη, καταφέρνοντας τελικά να τον ακινητοποιήσει και να τον συλλάβει, με τη συνδρομή συναδέλφων του που είχαν ειδοποιηθεί και προσέτρεξαν στο σημείο.

Ο κατηγορούμενος τόνισε  στην απολογία του ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το θύμα της επίθεσης, αλλά μόνο να τον φοβίσει και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.

Η ομολογία αυτή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα τραύματα στο σώμα του θύματος ήταν εντελώς επιφανειακά (αμυχές), οδήγησε το Δικαστήριο να μετατρέψει την ποινή από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η τελική ποινή, που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο, ήταν 4 χρόνια φυλάκιση για την απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και 10 μήνες για τις πράξεις της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Επίσης αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα  και ο κατηγορούμενος, ο οποίος εκτίει ποινή για άλλη καταδίκη, οδηγήθηκε πάλι στη φυλακή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ