Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τρίκαλα: Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος από τις αρχές

Με πλήρη εξοπλισμό που έδειχνε ότι κάθε άλλο παρά ερασιτέχνης ήταν, εντοπίστηκε στα Τρίκαλα από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας Έλληνας «Ιντιάνα Τζόουνς» την ώρα που μετέφερε με το αυτοκίνητό του έναν αρχαιολογικό θησαυρό, τον οποίο πιθανότατα σκόπευε να πουλήσει.

Οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του υπόπτου μετά από πληροφορίες που ανέφεραν ότι έκανε λαθρανασκαφές και βρήκαν στο εσωτερικό του ένα κυλινδρικό σωληνάριο στο οποίο ήταν κρυμμένα 44 αργυρά νομίσματα τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας, σύμφωνα με εκτίμηση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων. Ακόμη, στο όχημα το οποίο κατασχέθηκε βρέθηκαν ένας χάρτης της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού που εξετάζεται ποια περιοχή απεικονίζει, ένας φακός κεφαλής, μία φωτογραφική μηχανή, δύο μεγεθυντικοί φακοί, μία πυξίδα και μία ζυγαριά.

Ακολούθησαν έρευνες σε δυο σπίτια του δράστη, όπου κατασχέθηκαν επιπλέον ένα μεταλλικό αγαλματίδιο, μια μεταλλική πόρπη, ένα ενεπίγραφο δακτυλίδι, τρεις μεταλλικοί κρίκοι και ένα χάλκινο νόμισμα, καθώς και ένα σακίδιο που περιείχε έναν ανιχνευτή μετάλλων και ένα βιβλίο με κατάλογο διάφορων νομισμάτων. Σε βάρος του «κυνηγού» θησαυρών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ