Κοινωνία

Γκάγκα: Ο εμβολιασμός σε κάποιες επαγγελματικές ομάδες είναι θέμα κοινής λογικής

Η Μίνα Γκάγκα, Πρόεδρος του ΚΕΣΥ και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», μιλώντας το Σάββατο (12/6) στον ΑΝΤ1, τόνισε το πόσο σημαντική είναι η διαδικασία του εμβολιασμού ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Η πρόεδρος υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού προστατεύει τόσο εμάς όσο και τους γύρω μας. Αυτό σε μια πρώτη ανάγνωση μπορεί να μην φαίνεται άμεσα στα κρούσματα, που κι αυτά έχουν μειωθεί, αλλά φαίνεται κυρίως σε άλλους δείκτες, όπως αυτός των νοσηλευόμενων που σήμερα είναι περίπου 1.600, το 1/3 δηλαδή από την κορύφωση της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαντώντας στο αν θα πρέπει κάποιες επαγγελματικές ομάδες να εμβολιάζονται υποχρεωτικά, η κ. Γκάγκα είπε ότι αυτό είναι θέμα κοινής λογικής. Δεν μπορεί ας πούμε ένας γιατρός να πηγαίνει από ένα θάλαμο με ασθενείς κορονοϊού να πηγαίνει σε ένα θάλαμο με άλλους ασθενείς και να είναι ανεμβολίαστος, διακινδυνεύοντας να μεταφέρει τον ιό, εκτός από το να κολλήσει ο ίδιος.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, η ίδια ανέφερε ότι θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη να συγκεντρωθούν περισσότερα δεδομένα και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Κλείνοντας, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για το περιστατικό με έναν νέο 19 χρονών που διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει, ασθενώντας από κορονοϊό και χωρίς να έχει κανένα υποκείμενο νόσημα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...