Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Στα «μαλακά» έπεσε Αλβανός κατηγορούμενος για βιασμό

Στα «μαλακά» έπεσε 30χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από οχτώ χρόνια στην Κω κατηγορούμενος για βιασμό και δικάστηκε χθες κατηγορούμενος για βιασμό.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ.  Γιώργου Χατζηνικολάου έκρινε ένοχο τον αλλοδαπό για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και παράνομη είσοδο στη χώρα και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για την πρώτη πράξη και 3 μηνών για τη δεύτερη, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου είχε κρίνει τον 30χρονο Αλβανό αθώο για τη δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού που κατηγορούνταν και ένοχο μόνο για την πρώτη, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης τον είχε κρίνει ένοχο και για παράνομη είσοδο στη χώρα μας και του είχε επιβάλει φυλάκιση τεσσάρων ετών και ενός μηνός την οποία είχε μετατρέψει προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ και η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη.
Κατά της ποινής αυτής ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση η οποία και εκδικάστηκε χθες.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ηρακλειδών, οι οποίοι είχαν στη διάθεσή τους τις καταγγελίες τις οποίες και άρχισαν να διερευνούν.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 τα ξημερώματα ο 30χρονος αλλοδαπός (τότε ήταν 22 ετών), κατηγορούνταν ότι αποπειράθηκε να εξαναγκάσει σε συνουσία μία 20χρονη Αγγλίδα, ωστόσο για την πράξη αυτή αθωώθηκε από το πρωτόδικο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου) τον Μάρτιο του 2020.

Βάσει του κατηγορητηρίου, ο 30χρονος αλλοδαπός λίγες ημέρες νωρίτερα στις 14 Σεπτεμβρίου, είχε επιχειρήσει το ίδιο και με άλλη κοπέλα, μία 21χρονη Βρετανίδα.
Ο κατηγορούμενος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις πράξεις του καθώς οι δύο γυναίκες έβαλαν τις φωνές και ο 30χρονος τράπηκε σε φυγή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ