Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κέρκυρα: Τρεις νεκροί έπειτα από πυροβολισμούς -Τι ''όπλισε'' το χέρι του δράστη (βίντεο)

Για ασήμαντη αφορμή, που δεν χωράει ο νους, έγινε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η διπλή δολοφονία στην περιοχή Δασιά της Κέρκυρας.

Αν και στην αρχή οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα ζευγάρι που τσακώθηκε με γείτονά του, ο οποίος τους σκότωσε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, τα νέα στοιχεία ανατρέπουν την υπόθεση, καθώς τα δύο θύματα δεν ήταν ζευγάρι, αλλά μια Ελληνίδα ιδιοκτήτρια που ενοικίαζε τα διαμερίσματά της στον δράστη και αυτόχειρα, καθώς και στο άλλο θύμα.

Τα τραγικά θύματα ζούσαν στο ίδιο διώροφο σπίτι με τον δολοφόνο τους.

Στις 11.30 το πρωί, ο 60χρονος Κερκυραίος, που ήταν πατέρας αστυνομικού και κατοικούσε στο ισόγειο του κτιρίου, διαπληκτίστηκε έντονα με την 61χρονη Ελληνίδα ιδιοκτήτρια του κτιρίου και πυροβόλησε εναντίον της με κυνηγετική καραμπίνα. Με τον 55χρονο Ελληνογάλλο, που κατοικούσε στον πρώτο όροφο, ο δράστης δεν είχε διαφορές. Όμως, όλα δείχνουν ότι προσπάθησε να παρέμβει, για να σώσει τη γυναίκα και δέχθηκε και αυτός πυροβολισμούς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ίσως το γεγονός ότι σκότωσε έναν άνθρωπο, που δεν του έφταιγε σε τίποτα, να ήταν και ο λόγος που, μετά το φονικό, ο 60χρονος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του! Κλείστηκε στο διαμέρισμά του και αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο. Η περιοχή αποκλείστηκε από ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας με αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς οι πληροφορίες σχετικά με τον δολοφόνο ήταν συγκεχυμένες και φερόταν αρχικά να έχει ταμπουρωθεί στο σπίτι του με την καραμπίνα. Ωστόσο, σύμφωνα με κατοίκους της Δασιάς, που μίλησαν στο protothema.gr ο δράστης, αφού σκότωσε τους δύο, έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο Ελληνογάλλος σκοτώθηκε ακαριαία από τους πυροβολισμούς, ενώ η Ελληνίδα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τη σώσουν. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν έξι κάλυκες.

https://www.facebook.com/kerkyrasimera/videos/548229019888311/?t=0

Οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από άτομα του περιβάλλοντος δράστη και θυμάτων, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν τα αίτια της τραγωδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά άλλες πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια μαζί με τον Ελληνογάλλο ένοικο προσπάθησαν να διώξουν από το διαμέρισμα τον δράστη αφού, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, δημιουργούσε αρκετά προβλήματα τόσο στο θύμα-γείτονά του όσο και στην ιδιοκτήτρια, με την οποία μάλιστα είχε κάνει προφορική συμφωνία να μην πληρώνει μίσθιο, αλλά να φροντίζει τον κήπο του συγκροτήματος διαμερισμάτων.

Μόλις η ιδιοκτήτρια με τον ένοικό της έφθασαν για να μιλήσουν με τον δράστη, ξέσπασε καβγάς, με τον τελευταίο να μπαίνει στο σπίτι, να παίρνει μια καραμπίνα και να πυροβολεί. Έξι σφαίρες πέτυχαν τα δύο άτομα, που έπεσαν νεκρά.

Η αναφορά του ιατροδικαστή

Σχεδόν εξ επαφής, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη, φέρεται πως δέχθηκαν τους θανάσιμους πυροβολισμούς τα δύο θύματα, του 67χρονου δράστη, που έβαλε τέλος στη ζωή του με την ίδια καραμπίνα, αμέσως μετά το διπλό φονικό.

«Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο, κυνηγετικού τύπου, και στη συνέχεια, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο δράστης αυτοχειριάστηκε. Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα. Προηγήθηκε η διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε η αυτοχειρία. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα» δήλωσε ο ιατροδικαστής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης, ενώ όπως είπε «σημειώθηκε ένας τουλάχιστον πυροβολισμός σε κάθε θύμα και πολύ πιθανότατα ένα από τα θύματα να έχει δεχθεί και δεύτερο πυροβολισμό».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ερευνάται το ενδεχόμενο πρώτος να δολοφονήθηκε ο 63χρονος άνδρας, ελληνικής καταγωγής που διέμενε χρόνια στη Γαλλία και μετά η 61χρονη Κερκυραία.

«Τα θύματα βρέθηκαν σε απόσταση 15 μέτρων το ένα από το άλλο, ενώ με βάση τα στοιχεία και την ιατροδικαστική, πρώτη, προσέγγιση φέρεται ότι υπήρχε δόλος και πρόθεση να γραφτεί αυτή η τραγωδία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αϊβατίδης. Αιτία του διπλού φονικού που όπλισε το χέρι του αυτόχειρα Κερκυραίου, φέρεται πως ήταν η επικείμενη έξωση του από το θύμα, την 61χρονη σπιτονοικοκυρά του, καθηγήτρια και για πολλά χρόνια φίλη του, καθώς και η επιμονή του 63χρονου, ιδιοκτήτη ενός των διαμερισμάτων της κατοικίας, να εξωθεί ο 67χρονος δράστης και να νοικιαστεί ή να πουληθεί το μικρό διαμέρισμα που διέμενε και του είχε, όπως φέρεται, παραχωρηθεί από την 61χρονη, με αντάλλαγμα τις εργασίες και τη συντήρηση που έκανε στο κτίριο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, συνεχίζονται από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...