Κοινωνία

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ λίγο έξω από το Ηράκλειο

Σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (04.06.2021) στην Κρήτη.

Ο σεισμός έγινε στις 04:05 τα ξημερώματα και το επίκεντρό του δεν ήταν στη θάλασσα, αλλά λίγο έξω από το Ηράκλειο και γι’ αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός από τους κατοίκους στην Κρήτη.

Το εστιακό του βάθος, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, ήταν 14,9 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 22 χιλιόμετρα νότια, νότιοανατολικά από το Ηράκλειο.

Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε πολλές περιοχές όπου οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και ιδιαίτερα στην περιοχή του Hρακλείου και του Αρκαλοχωρίου, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου ο σεισμός συνοδεύτηκε από ένα ισχυρό βουητό.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τον σεισμό στην Κρήτη. Είπε ότι εντάσσεται στα πλαίσια της γενικής σεισμικότητας και έγινε ιδιαίτερα αισθητός γιατί το επίκεντρό του ήταν στο χερσαίο κομμάτι του νησιού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...