Κοινωνία

''Γαλάζια Ελευθερία'': Τα νησιά με τη μεγαλύτερη πληρότητα στα ραντεβού

Τα ποσοστά της εμβολιαστικής κάλυψης σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και ξεχωριστά στα νησιά, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τα νησιά στα οποία παρατηρείται η μεγαλύτερη πληρότητα στα ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Σύμφωνα με τον ίδιο σε αυτά βρίσκονται η Λευκάδα, η Θάσος, η Πάρος, η Μύκονος και η Σαλαμίνα.

Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη πορεία της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» που αφορά των εμβολιασμό των πολιτών των νησιών ισχυρίστηκε ότι κατά μέσο όρο το 40% έχει λάβει έστω και μία δόση ενώ το 27% έχει καλυφθεί πλήρως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τα ποσοστά αυτά είναι χαρακτηριστικό πως είναι μεγαλύτερα σε σχέση με το πανελλαδικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, το 35,51% του πληθυσμού έχει λάβει έστω και μία δόση του εμβολίου ενώ το 20,39% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Παράλληλα, αντέκρουσε επιχειρήματα ότι ο εμβολιασμός στη χώρα μας επιβραδύνεται λέγοντας πως σήμερα θα φτάσουμε τους 102.000 και κάνοντας λόγο για «εντυπωσιακό ρυθμό».

Παράλληλα, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι την άλλη βδομάδα έρχονται οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των ηλικιών 18-29 με τα σκευάσματα της Pfizer και Moderna εκτός της Johnson&Johnson, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...