Κοινωνία

Πειραιάς: Πιάστηκε κοντέινερ με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων

Στην κατάσχεση κοντέινερ με 9.650.000 τσιγάρα στο λιμάνι του Πειραιά προχώρησαν οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της OLAF, η υπηρεσία «ειδοποίησε τις ελληνικές αρχές όταν εντόπισε το ύποπτο φορτίο, το οποίο δηλώθηκε επίσημα ως βαλίτσες και μεταφερόταν από την Κίνα στη Σλοβακία» και προσθέτει ότι «οι αρχικές πληροφορίες σχετικά με την αποστολή παραδόθηκαν στην OLAF από το κινεζικό γραφείο κατά του λαθρεμπορίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο γενικός διευθυντής της OLAF, Βίλε Ιτάλα δήλωσε:

«Συγχαίρω τους Έλληνες συναδέλφους μας για την επιτυχημένη επιχείρηση και χαίρομαι που η OLAF έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Χάρη σε μια εξαιρετική συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, αποτρέψαμε την απώλεια ειδικών φόρων κατανάλωσης και τον ΦΠΑ που εκτιμάται σε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ» και προσέθεσε ότι «η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του έργου της OLAF εδώ και χρόνια και συνεχίζεται το 2021».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...