Κοινωνία

Εξετάζεται ο εμβολιασμός των παιδιών από 12-15 ετών

Στο θέμα του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού της Ελλάδας.

Η κ. Θεοδωρίδου ξεκίνησε την ενημέρωση εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο της 44χρονης Γλυκερίας που έφυγε σήμερα από τη ζωή λόγω της σπάνιας περίπτωση θρόμβωσης με θρομβοπενία που υπέστη, μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε ότι στα μέσα Μαΐου το CDC των ΗΠΑ διατύπωσε τη σύσταση εμβολιασμού των παιδιών καθώς και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, ενώ πριν από τρεις ημέρες ακολούθησε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων που αποφάσισε την επέκταση των εμβολιασμών με εμβόλιο mRNA στις ηλικίες 12-15 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αποτελεσματικότητα σύμφωνα με σχετική μελέτη σε μικρό αριθμό παιδιών έδειξε ότι είναι περίπου 100% αποτελεσματικό, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου, ενώ πρόσθεσε ότι η έγκριση από τον ΕΜΑ σηματοδοτεί τη δυνατότητα κάθε χώρας να διαμορφώσει τη στρατηγική της για τον εμβολιασμό.

Όπως εξήγησε η Επιτροπή εξετάζει το θέμα, ενώ τόνισε ότι οι παράγοντες που θα συνεκτιμηθούν είναι παράγοντες που αφορούν την νόσο, τη συμμετοχή των παιδιών στη διασπορά του ιού στην κοινότητα εν καιρώ πανδημίας, τα πλεονεκτήματα από τον εμβολιασμό των παιδιών, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και την αποδοχή του εμβολίου από τους γονείς με τη συναίνεση των οποίων θα γίνεται ο εμβολιασμός.

Η Επιτροπή θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους για να προβεί στη σύστασή της, που όπως διευκρίνισε η κ. Θεοδωρίδου θα αφορά τον προαιρετικό εμβολιασμό των παιδιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Έκαναν "μαύρους" στο ξύλο Ισραηλινούς στη Ρόδο! Προκλητικοί "τουρίστες" με συμπεριφορά εποίκων προκάλεσαν επεισόδια και μετά… κατήγγειλαν επίθεση

Το περιστατικό συνέβη την ίδια ημέρα με το «μπλόκο» που έστησαν διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης σε κρουαζιερόπλοιο με...
polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Συναγερμός στο Κίεβο! Ο ρωσικός στρατός προσπερνά τελείως την Κονσταντίνοβκα και κατευθύνεται με φόρα προς την κεντρική Ουκρανία -Δείτε χάρτες

Με αιφνιδιαστικές και γρήγορες κινήσεις, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κινούνται δεξιά και αριστερά της Κονσταντίνοβκα
Ελληνοτουρκικά 0

Όποιος προλάβει (Ελλάδα-Τουρκία) κερδίζει τον Χαφτάρ - Κάτι χοντρό «ψήνεται» ανάμεσα σε Αθήνα και Βεγγάζη που θα αλλάξει την Ανατολική Μεσόγειο

Μπαράζ τουρκικών επαφών με Ανατολική Λιβύη, ενώ ο υιός Χαφτάρ συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό άμυνας χωρίς όμως να...