Κοινωνία

Δολοφονία στη Βάρη: Στην Πάτρα ψάχνει τους δράστες η ΕΛ.ΑΣ.

Σε άμεση συνεργασία με τους συναδέλφους τους της Ασφάλειας Πάτρας, ξεκίνησαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών τις έρευνες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση με 14 σφαίρες από Καλάσνικοφ του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση το πρωί στη Βάρη.

Και αυτό γιατί τα πρώτα στοιχεία και οι πληροφορίες που συγκέντρωσαν δείχνουν προς την Αχαϊκή πρωτεύουσα, την πόλη που γεννήθηκε και ζούσε ο 39χρονος αθλητής.

Σε μία δικογραφία που σχημάτισε στις 10 Ιουνίου του 2015 το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττική, κατηγορούμενος ήταν και ο Μπερδέσης, ως μέλος κυκλώματος που εκβίαζε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και άλλων καταστημάτων, αλλά σύμφωνα με τους αξιωματικούς που είχαν ασχοληθεί τότε με την υπόθεση και μίλησαν στο Sputnik, ο πρωτοπυγμάχος είχε «αναλάβει» καταστήματα στην Πάτρα και τον Νομό Κορινθίας.

«Στην Αττική δεν μας είχε απασχολήσει ποτέ ο Μπερδέσης, ούτε είχαμε ακούσει να έχει σχέσεις με κάποια από τις σπείρες εκβιαστών που παρακολουθούσαμε» ανέφεραν οι ίδιοι αξιωματικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπερδέσης: Ο "τσακωμός" και το πρόγραμμά του ίσως "δείξουν" τους δολοφόνους

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που έφτασαν το μεσημέρι από την Ασφάλεια της Πάτρας, έξι μήνες πριν την εκδήλωση της πανδημίας και το κλείσιμο των καταστημάτων, ο 39χρονος είχε έλθει σε ρήξη με κάποιους σεσημασμένους για εκβιάσεις στην πόλη και μάλιστα, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ότι είχε ξυλοκοπήσει έναν από αυτούς.

Έτσι τώρα τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν βάλει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο ο 39χρονος να βρισκόταν μεγάλα διαστήματα στην Αθήνα γιατί φοβόταν κάποιου είδους εκδίκηση από μέρους τους.

Παράλληλα άλλες πληροφορίες από ανθρώπους που τον γνώριζαν και είχαν επαφές μαζί του, αναφέρουν πως ο Μπερδέσης έκανε πολύ συχνά προπονήσεις και φιλικούς αγώνες πυγμαχίας είτε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού είτε σε άλλα γυμναστήρια όπως αυτό της Βάρης, όπου τους έστησαν τη φονική ενέδρα οι δολοφόνοι του.

Και αυτό είναι ένα ακόμη σημείο που προσπαθούν να φωτίσουν οι αστυνομικοί. Το αν δηλαδή οι δολοφόνοι γνώριζαν το πρόγραμμα του πυγμάχου, ή τον παρακολουθούσαν ψάχνοντας την κατάλληλη ευκαιρία να τον εκτελέσουν.

Και αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση οι αστυνομικοί ελπίζουν να βρουν στοιχεία από τις μετακινήσεις του Μπερδέση τις τελευταίες ημέρες όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί από το σήμα του κινητού τηλεφώνου του, σε συνδυασμό με τις κάμερες που θα βρεθούν σε αυτές τις διαδρομές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ