Κοινωνία

Φουρθιώτης: "Απολύτως νόμιμη η ειδική διατροφή του" σύμφωνα με ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Ο Μένιος Φουρθιώτης έχει πρόσβαση σε συνδρομητικά κανάλια και ειδική διατροφή στις φυλακές Κορυδαλλού, με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής να απαντά πως προβλέπονται από τον νόμο.


Ειδικότερα, όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση, η χορήγηση μέσων για θέαση συνδρομητικών καναλιών εντός των Καταστημάτων Κράτησης, προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό.


«Το άρθρο 19, παράγραφος 3, που αφορά στην ψυχαγωγία όλων ανεξαιρέτως των κρατουμένων, προβλέπει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί συνδρομητικό κανάλι για την προβολή αθλητικών γεγονότων και ταινιών ψυχαγωγικού και μορφωτικού περιεχομένου» τονίζει η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, συμπληρώνοντας πως η σχετική δαπάνη καλύπτεται αποκλειστικά από τους κρατούμενους.


Μάλιστα, ο κ. Φουρθιώτης υπέβαλλε το σχετικό αίτημα με το Συμβούλιο του Καταστήματος Κράτησης να εγκρίνει την Τρίτη την τοποθέτηση συνδρομητικού καναλιού στο κελί του.
«Ανάλογα αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης, εφόσον ικανοποιούνται όλα τα κριτήρια που θέτει ο εσωτερικός κανονισμός» επισημαίνεται επίσης, ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά πως μόνο στο Κορυδαλλό, περίπου 400 κρατούμενοι διαθέτουν εξοπλισμό και μπορούν να βλέπουν δορυφορικά κανάλια.


Για το ζήτημα της ειδικής διατροφής, η Γενική Γραμματεία τονίζει πως με βάση το άρθρο 14, παράγραφος 4 του εσωτερικού κανονισμού: «σε ασθενείς κρατούμενους δύναται να χορηγηθεί ειδικό διαιτολόγιο το οποίο καταρτίζεται από τον ιατρό του Καταστήματος Κράτησης, μαζί με το ειδικό συνταγολόγιο».


«Οι ασθενείς κρατούμενοι, έπειτα από εισήγηση του ιατρού μπορούν να προμηθευτούν με δικά τους έξοδα προϊόντα που δεν είναι σε θέση να τους χορηγήσει το Κατάστημα Κράτησης. Ο εσωτερικός κανονισμός προβλέπει επίσης τη δυνατότητα παράδοσης στους κρατούμενους, ειδών και τροφίμων σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες του επισκεπτηρίου και μόνον εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει το ειδικό διαιτολόγιο» διευκρινίζεται ακόμη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...