Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μπουτάρης: Με τους Τούρκους αισθάνομαι αδερφός, με τους Ευρωπαίους συνεταίρος

Ο Γιάννης Μπουτάρης μιλάει για όλους και για όλα με φόντο την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη, την πόλη στην οποία υπήρξε δήμαρχος για πολλά χρόνια. Δεν διστάζει να αναφερθεί στους χαρακτηρισμούς που έχει δεχτεί κατά καιρούς «αδερφη», «Σκοπιανός», «κ@λοτουρκος», εξαιτίας της πολιτικής του τοποθέτησης για μια σειρά ζητημάτων, και φαίνεται πως όλα αυτά δεν τον αγγίζουν.

Ο Μπουτάρης μοιάζει περήφανος για το έργο του στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως αναφέρει επί δικής του δημαρχίας, η πόλη «άνοιξε» και έπαψε να χαρακτηρίζεται συντηρητική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Με τους Τούρκους αισθάνομαι αδερφός, με τους Ευρωπαίους συνεταίρος», λέει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις δράσεις προσέγγισης με την Τουρκία που είχαν ως αποτέλεσμα την έλευση 100.000 Τούρκων στη Θεσσαλονίκη έναντι 5.000 που έρχονταν -όπως λέει- στην πόλη πριν τη θητεία του.

Ο πρώην δήμαρχος παραχώρησε συνέντευξη στο GRTimes και φυσικά αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον νυν δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ασκώντας οξεία κριτική.

Το Gay Pride και ο Άνθιμος

Μιλά για την κόντρα του με τον Άνθιμο για το Gay Pride ξεκαθαρίζοντας πως σαν δήμαρχος έπρεπε «να στηρίξω τα δικαιώματα όλων. Δεν είμαι αδερφή».

Στον αντίποδα η σχέση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος «είναι ήρεμος, σοφός και μόνο με τον Αναστάσιο της Αλβανίας μπορώ να τον συγκρίνω». Όπως λέει χαρακτηριστικά για τον κ. Βαρθολομαίο, «αυτόν δεν τον σέβεσαι μόνο, τον έχεις κορώνα στο κεφάλι σου».

Η «παρεξήγηση» με τον Ζέρβα και οι πραγματικές διαφωνίες

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρεται ακόμη στην κόντρα του με τον νυν δήμαρχο που ξεκίνησε όταν σε μια συνέντευξη «μου ξέφυγε πως είναι μ@@@κας». Όμως, οι δρόμοι των δύο ανδρών άρχισαν να χωρίζουν πολύ νωρίτερα, όταν ο Κωνσταντίνος Ζέρβας τάχθηκε υπέρ της απόσπασης των αρχαίων από τον σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό.

Ο τέως δήμαρχος κάνει λόγο, εμμέσως πλην σαφώς, για ανύπαρκτο έργο του κ. Ζέρβα τόσο επί δημαρχίας Μπουτάρη, παρότι ως ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης είχε διατελέσει αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής –«όσα δέντρα φύτεψες εσύ στην πόλη, άλλα τόσα φύτεψε ο Κωνσταντίνος», λέει χαρακτηριστικά- όσο και κατά την τρέχουσα δημαρχιακή περίοδο.

Μάλιστα επικρίνει τον Κ. Ζέρβα και για το πάγωμα έργων όπως το πάρκινγκ της Πλατείας Ελευθερίας και η ανάπλαση της πλατείας Αγίας Σοφίας και της πλατείας Διοικητηρίου, ενώ αφήνει αιχμές και για τους χειρισμούς του στο θέμα της νέας μελέτης για την ανάπλαση της Πλατείας Αριστοτέλους.

Ο πρώην δήμαρχος αποκαλύπτει ακόμη πότε και γιατί εξοργίστηκε με τον «διάδοχό» του και βρέθηκε στο δίλλημα ή «να του χώσω μια μπουνιά τώρα και να με γράψουν οι εφημερίδες» ή «να του γυρίσω την πλάτη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ