Κοινωνία

Γκύζη: Λήστεψαν περίπτερο δύο φορές μέσα σε λίγες μέρες

Από τη μια στιγμή στην άλλη. Την πρώτη φορά μπροστά σε έναν ένοπλο ληστή να κάνει όσο πιο γρήγορα μπορούσε για να σταματήσει να τον σημαδεύει και λίγες μέρες μετά, χθες το βράδυ κι πάλι αναπάντεχα να ακινητοποιείται με τα χέρια σε αυτό το σημείο και να βλέπει τις εισπράξεις της ημέρας να κάνουν φτερά.

Η ιδιοκτήτρια μίλησε στο Mega για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε ο υπάλληλός της και τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες της αστυνομίας.

Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες έφτασαν στο περίπτερο ως πελάτες. Μετά τις πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις, όταν σιγουρεύτηκαν πως δεν υπήρχε κανείς κοντά προχώρησαν στο επόμενο βήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρέ-καρέ πώς έγινε η ληστεία

Στις 14 Μαΐου, λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ ο δράστης βγάζει σε αυτό το σημείο το όπλο που είχε κρυμμένο και ακινητοποιεί τον υπάλληλο.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, τον βλέπουμε να βάζει στην τσέπη τα 100 ευρώ που υπήρχαν στο ταμείο και να απομακρύνεται με το όπλο της ληστείας στα χέρια του.

Πριν καλά-καλά προλάβει να συνέλθει ο υπάλληλος από την ένοπλη ληστεία, βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπος με ένα νεαρό που φορούσε κράνος και έβαλε το περίπτερο στο στόχαστρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δράστης ακινητοποιεί τα χέρια του υπαλλήλου και βουτάει μόνος τα 70 ευρώ που υπήρχαν μέσα στο ταμείο.

Η αστυνομία βλέπει πίσω από τα χτυπήματα, μια καλά οργανωμένη σπείρα της περιοχής με τα μέλη της, να προχωρούν σε παρακολουθήσεις κι αλληλοκαλύψεις με στόχο τόσο να βρίσκεται η κατάλληλη χρονική συγκυρία για τη ληστεία, όσο και ο χρόνος για τη διαφυγή.

Οι έρευνες για τις δύο ληστείες συνεχίζονται, με το υλικό από την κάμερα ασφαλείας να αναλύεται σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι άγνωστοι δράστες.

Τι λέει η ιδιοκτήτρια του περίπτερου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Mega η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου δεν ξέρει τι να περιμένει κάθε μέρα και ακόμα δεν έχει συνέλθει από τις ληστείες αυτές.

«Δεν ξέρουμε τι ζημιές θα βγάλει η μέρα. Κάθε μέρα έχουμε μικροκλοπές και κάθε βράδυ είμαστε με τα μάτια ανοιχτά μην πάθει τίποτα ο υπάλληλος», σημειώνει.

Το μόνο που έχει σημασία, όπως λέει χαρακτηριστικά, είναι να σωθεί η ζωή του ατόμου. Κατά τ’ άλλα, οι ιδιοκτήτες περιπτέρων προσπαθούν να ασφαλίσουν το βιός τους απέναντι σε ένα κράτος που ολιγωρεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ