Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε σπείρα που ''χτυπούσε'' σε όλη την Ελλάδα

Η σπείρα χτυπούσε σε όλη την Ελλάδα και στη Ρόδο εξαρθρώθηκε ένας βραχίονας της που αποτελείτο από μια… οικογένεια

Από την Βουλγαρία τηλεφωνούσε στα ανυποψίαστα θύματά του ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ηλικιωμένους χρησιμοποιώντας όνομα του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ρόδου με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενούς τους σε τροχαίο! Η σπείρα φαίνεται ότι χτυπούσε σε όλη την Ελλάδα και στη Ρόδο εξαρθρώθηκε ένας βραχίονας της που αποτελείτο από μια… οικογένεια!

Μόνο στο νησί των ιπποτών, η σπείρα έδρασε στο διάστημα από τις 20 Ιουνίου του 2020 ως το περασμένο Σάββατο και εξαπάτησε εννέα ηλικιωμένους από τους οποίους αποκόμισε 131.735 ευρώ, επιχείρησε να παγιδεύσει άλλους 37 από τους οποίους διεκδικούσε συνολικά 537.000 ευρώ! Ωστόσο, τα θύματα δεν «τσίμπησαν» το δόλωμα…

Η εξάρθρωση του βραχίονα στη Ρόδο έγινε στο πλαίσιο της διερεύνησης τριών περιστατικών που καταγγέλθηκαν στην Ασφάλεια. Στο ένα από αυτά, μια 73χρονη είχε δεχθεί τηλεφώνημα την Πέμπτη από τον «μαϊμού» διοικητή που της ζήτησε 50.000 ευρώ για να μην κατηγορηθεί ο σύζυγός της, που τάχα παραβίασε ερυθρό σηματοδότη και παρέσυρε ένα κοριτσάκι αλβανικής καταγωγής με αποτέλεσμα τον θάνατό του. Μετά από μια αγωνιώδη προσπάθεια σε τράπεζες και ΑΤΜ, δεν κατάφερε να κάνει ανάληψη και παρέδωσε στους απατεώνες όσα τιμαλφή είχε, τα οποία έβαλε σε ένα τσαντάκι και το άφησε σε ένα παρτέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την καταγγελία της στην Ασφάλεια, ακολούθησε έρευνα της Ασφάλειας που οδήγησε το βράδυ του Σαββάτου στην σύλληψη των δυο «εισπρακτόρων» του κυκλώματος, μιας Βουλγάρας και του 57χρονου Έλληνα συντρόφου της από την περιοχή Αφάντου, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία της κόρης της αλλοδαπής που αναζητείται. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν 11.350 ευρώ και κοσμήματα αξίας 4.000 ευρώ από τις τρεις τελευταίες απάτες και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου τους άσκησε δίωξη για τα κακουργήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, κρατούνται και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση. Η προανάκριση συνεχίζεται για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος σε συνεργασία με τις αστυνομικές υπηρεσίες όλης της χώρας, ενώ ενημερώθηκαν και οι αρχές της Βουλγαρίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ