Κοινωνία

Στις φυλακές Δομοκού πέρασε το πρώτο βράδυ στην Ελλάδα ο Γιάννης Λαγός

Σε ειδικό χώρο απομόνωσης -μέχρι να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ότι είναι φορέας του κορωνοϊού- πέρασε το πρώτο του βράδυ στις φυλακές Δομοκού ο Γιάννης Λαγός.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής, αμέσως μετά την άφιξή του στις φυλακές, υποβλήθηκε αμέσως σε μοριακό τεστ και οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο όπου δεν έχει επαφές με άλλα άτομα, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα που αναμένεται ότι θα είναι έτοιμα σήμερα το πρωί. Τότε και εφόσον το τεστ είναι αρνητικό, θα έχει συνέντευξη με τον διευθυντή των φυλακών, προκειμένου να καθοριστεί ο χώρος της κανονικής κράτησής του.

Στις φυλακές Δομοκού εκτίουν τις ποινές και άλλα καταδικασμένα μέλη και ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Γερμενής, κ.ά.

Σημειώνεται ότι οι υπόλοιποι Χρυσαυγίτες που κρατούνται στις φυλακές Δομοκού, έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν πρόβλημα να μείνει μαζί τους ο Λαγός, παρά τις διαφορές που οδήγησαν και στην ανεξαρτητοποίηση του στην Ευρωβουλή. Ωστόσο, εάν ο ίδιος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, θα οδηγηθεί σε κελί της ίδιας πτέρυγας, που θα μοιραστεί με κάποιον άλλον ποινικό κρατούμενο.

Αμεσα αίτηση για μεταγωγή του Λαγού στις φυλακές Κορυδαλλού

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δικηγόρος του κρατούμενου θα υποβάλει άμεσα αίτηση για την μεταγωγή του Λαγού στις φυλακές Κορυδαλλού, επικαλούμενος την ευρωβουλευτική ιδιότητά του, την οποία διατηρεί. Μετά την υποβολή του αιτήματος θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, η οποία θα αποφασίσει αν θα το κάνει δεκτό ή όχι, χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση της απόφασης.

Πάντως, όπως έλεγαν αρμόδιοι παράγοντες, η ΚΕΜ θα συνυπολογίσει διάφορες παραμέτρους πριν καταλήξει στην απόφαση, καθώς το κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού είναι αφενός φυλακή υποδίκων, ενώ επίσης το 70% των κρατουμένων είναι αλλοδαποί, κάτι που δημιουργεί και θέμα ασφάλειας για τον Γ. Λαγό, λόγω και της ρατσιστικής δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...