Κοινωνία

Συλλήψεις και τραυματίες σε επεισόδια έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο ανάμεσα στην αστυνομία και σε διαδηλωτές έξω από την ισραηλινή πρεσβεία όπου κατέληξε πορεία αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους.

Η αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές κάνοντας χρήση χημικών και αντλιών νερού.

Αφετηρία της κινητοποίησης ήταν ο σταθμός του μετρό στην Πανόρμου και ακολούθησε πορεία που κατέληξε στην ισραηλινή πρεσβεία με αφορμή την κλιμάκωση των αιματηρών συγκρούσεων στην Μέση Ανατολή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε τρεις συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το απόγευμα, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.  

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι διαδηλωτές σε πορεία αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους προσπάθησαν να προσεγγίσουν την πρεσβεία του Ισραήλ, παρακάμπτοντας τον φραγμό της αστυνομίας πετώντας, σύμφωνα με την αστυνομία, μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις «με χρήση των αναγκαίων μέσων και ρίψη νερού, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση».  Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους και στην πλατεία Συντάγματος, κορνάροντας και κρατώντας σημαίες.

https://youtu.be/Sgsxt_X72Nk

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ