Κοινωνία

Φιλιππίδης: "Σφίγγει ο κλοιός" γύρω από τον ηθοποιό

"Αδειάζει" η κλεψύδρα για τον Πέτρο Φιλιππίδη μετά την ποινική δίωξή του για τρία κακουργήματα. Υπενθυμίζουμε ότι ο ηθοποιός αντιμετωπίζει κατηγορία για βιασμό αλλά και κατηγορία για δύο απόπειρες βιασμού.

Οι βαριές κατηγορίες μένουν να αποδειχθούν στο δικαστήριο, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει κυρίως με βάση μαρτυρίες. Το γεγονός ότι το ΣΕΗ έχει κάνει τη δική του διερεύνηση και έχει προσκομίσει στοιχεία στον εισαγγελέα, έχει παίξει προφανώς ρόλο για να ασκηθεί η βαρύτατη δίωξη.

Ο ρόλος των μαρτύρων στην υπόθεση είναι ιδιαίτερα κρίσιμος, καθώς δεν υπάρχει πχ κάποια ιατροδικαστική έρευνα, και έτσι το δικαστήριο θα κληθεί να ακούσει και να αξιολογήσει τα όσα έχουν να πουν και οι δύο πλευρές.

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, οι μάρτυρες υπεράσπισης είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για να πετύχει μία ευνοϊκότερη καταδίκη ή ακόμα και αθώωση.

Ο ίδιος εκ μέρους του δικηγόρου του επιμένει στην αθωότητά του και δηλώνει ότι θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα. Η υπερασπιστική του γραμμή, αναφέρει ότι όλα είναι ψέματα και αυτό θα αποδειχθεί στο δικαστήριο.

Προς επίρρωση του επιχειρήματός του έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής στον εισαγγελέα 7 μάρτυρες. Μία εξ αυτών είναι η σύζυγός του, που φαίνεται να τον στηρίζει. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Ο Θέμης Σοφός, συνήγορος του ηθοποιού, αναφέρθηκε στην μαρτυρία της συζύγου του. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγος του ηθοποιού κατέθεσε πως γνωρίζει τις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον σύζυγό της και πως για μία εξ αυτών γνωρίζει γιατί έκανε την καταγγελία και τί ζητούσε από τον σύζυγό της.

Μετά την απόφαση του εισαγγελέα για ποινική δίωξη του ηθοποιού, η υπόθεση περνά στα χέρια του ανακριτή που αναμένεται να αρχίσει νέο γύρο καταθέσεων και να αποφανθεί εάν απαιτείται προφυλάκισή του.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης διευκρίνισε πως σε περίπτωση που ο Φιλιππίδης κριθεί ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες, τότε ενδέχεται να καταδικαστεί και σε 20 έτη. Ο ίδιος έκρινε πως ο ηθοποιός θα κληθεί για απολογία εντός του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...