Κοινωνία

Γλυκά Νερά: Η ΕΛ.ΑΣ κάνει "φύλλο και φτερό" τις κάμερες στην Αττική Οδό

Οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης της κυκλοφορίας, από ολόκληρη την περιοχή, αλλά και από την Αττική Οδό και των εξόδων προς τα δυτικά προάστια, μελετούν οι αρχές προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη των δραστών του πρωτοφανούς εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.


Σύμφωνα με το MEGA, οι αρχές εκτιμούν ότι πίσω από το ειδεχθές έγκλημα ενδεχομένως να βρίσκεται συμμορία των δυτικών προαστίων. Σε ό,τι αφορά τον τρόπο που ακινητοποίησαν τον 32χρονο αλλά και τον θάνατο της 20χρονης, πηγές της αστυνομίας που επικαλείται το ίδιο Μέσο φαίνεται να εκτιμούν ότι ήθελαν το ζευγάρι ακινητοποιημένο προκειμένου να μπορέσουν να διαφύγουν ευκολότερα και να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους.


Όπως είχε μεταδώσει το Sputnik, οι αξιωματικοί προσπαθούν να εντοπίσουν και ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Peugeot, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και κάτοικος των Γλυκών Νερών το είχε δει κοντά στο σπίτι της τραγικής οικογένειας την προηγούμενη ημέρα του εγκλήματος.

Βάσει της περιγραφής που έδωσε, οι αστυνομικοί που ήδη συλλέγουν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης της κυκλοφορίας, από ολόκληρη την περιοχή, προσπαθούν να εντοπίσουν και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για να δουν αφενός τις κινήσεις του, αφετέρου τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Παράλληλα, συλλέγουν υλικό από κάμερες οικιών, καταστημάτων και δημοσίων οργανισμών, που είναι ανεπτυγμένες στη λεωφόρο Λαυρίου, αφού από την αυτοψία ολόκληρης της περιοχής που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι δράστες πήγαν στην μονοκατοικία της οικογένειας του 32χρονου πιλότου από εκεί και στη συνέχεια, μετά την άγρια δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, έφυγαν και πάλι από την ίδια λεωφόρο.

Για αυτόν τον λόγο, η έρευνα για βιντεοληπτικό υλικό έχει επεκταθεί στον κόμβο του Σταυρού της Αγίας Παρασκευής, στη λεωφόρο Μεσογείων, στη λεωφόρο Μαραθώνος προς Παλλήνη, στην οδό Κλεισθένους προς Πεντέλη και στην περιφερειακή οδό του Υμηττού, μοναδικές οδοί διαφυγής από το συγκεκριμένο σημείο.


Η εκτίμηση είναι ότι οι δολοφόνοι της Καρολάιν άφησαν τη «σφραγίδα» τους με τον τρόπο που έδρασαν, γι’ αυτό και οι αστυνομικοί συγκρίνουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει με παλιότερες υποθέσεις.


Σε αυτή την κατεύθυνση εξετάζονται 10 άτομα για σχετικές ληστρικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας, στο Παλαιό Φάληρο και τη βορειοανατολική Αττική προκειμένου να βρεθούν κοινά στοιχεία με σαφή ένδειξη ότι προέρχονται από συμμορίες των δυτικών προαστίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ