Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Γλυκά Νερά - Το μωρό πάνω στην 20χρόνη προσπαθούσε να την ξυπνήσει

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του φρικιαστικού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αστυνομικών που έφτασαν στο σπίτι του νεαρού ζευγαριού, το 11 μηνών κοριτσάκι τους βρισκόταν πάνω στο άψυχο σώμα της 20χρονης μητέρας του η οποία ήταν δεμένη πισθάγκωνα και πεσμένη μπρούμυτα. Το μωρό έκλαιγε και χτυπούσε με τα χεράκια του τη μητέρα του προσπαθώντας να την ξυπνήσει, αναζητώντας την προσοχή της.

Την ίδια στιγμή, ο σύζυγός της βρισκόταν δεμένος χειροπόδαρα και οι κακοποιοί του είχαν κλείσει το στόμα και τα μάτια και μονωτική ταινία. Ο νεαρός πατέρας κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι έχανε τις αισθήσεις του και δεν θυμόταν με λεπτομέρειες όσα άκουγε, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι πάθαινε υποξαιμία.

Είδε τα χαρακτηριστικά τους;

Οι τρεις αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν στη μονοκατοικία όπου ζούσε το ζευγάρι με το παιδί τους και αφού ακινητοποίησαν τον άνδρα, βασάνισαν μέχρι θανάτου τη νεαρή γυναίκα.

Στη συνέχεια άρπαξαν 15.000 ευρώ μετρητά που είχε η οικογένεια κρυμμένα σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο σαλόνι του σπιτιού, καθώς και κοσμήματα αντίστοιχης αξίας και τράπηκαν σε φυγή. Από τη μανία τους δε γλύτωσε ούτε το σκυλί της οικογένειας το οποίο σκότωσαν και κρέμασαν.

«Πιθανόν η μητέρα να είδε χαρακτηριστικά των δραστών» και γι’ αυτό τη σκότωσαν, εκτίμησε ο  Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης. «Θεωρώ αδύνατον να μην έχει βρεθεί DNA των δραστών, ήταν εκεί 30 λεπτά, δεν γίνεται να ήταν αποστειρωμένοι» σημείωσε.

Το μωρό σκουντούσε τη μητέρα του

Ο ίδιος αποκάλυψε, πως όταν οι άνδρες της Άμεσης Δράσης μπήκαν στο δωμάτιο του ζευγαριού, στη σοφίτα της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, βρήκαν την 20χρονη Καρολάιν, πεσμένη μπρούμυτα στο κρεβάτι, δεμένη πισθάγκωνα και φιμωμένη. Δίπλα της, το 11 μηνών κοριτσάκι της να πλαντάζει στο κλάμα.

Οι εν λόγω αστυνομικοί, περιέγραψαν στους συναδέλφους τους μια σπαρακτική στιγμή: το μωρό προσπαθούσε να «ξυπνήσει» τη μαμά του, χτυπώντας την με τα χεράκια του…

Αυτή η εικόνα έκανε τους σκληροτράχηλους αστυνομικούς που έφτασαν πρώτοι στον τόπο του εγκλήματος να «λυγίσουν».

Λίγα μέτρα πιο πέρα, στο πάτωμα, δεμένος με μονωτικές ταινίες χειροπόδαρα και στο πρόσωπο ακόμα, ο 32χρονος πατέρας είχε καταφέρει να καλέσει την αστυνομία από το κινητό του, το οποίο άφησαν στο δωμάτιο οι δράστες. Αυτό ήταν ένα από τα πολλά λάθη τους. Λάθη που όλοι ελπίζουν ότι θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον AΝΤ1, ο κ. Καλλιακμάνης, ο σύζυγος της άτυχης κοπέλας σε κάποιες φάσεις πιθανόν πάθαινε υποξαιμία και έχανε προσωρινά τις αισθήσεις του και δεν θυμόταν. Αυτό, το κατέθεσε και στους αστυνομικούς.

Η λίστα της ΕΛ.ΑΣ. με τους κακοποιούς

Οι αστυνομικές αρχές έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου προκειμένου να φτάσουν στην ταυτότητα των εγκληματιών που δεν δίστασαν να σκοτώσουν την Καρολάιν μπροστά στα μάτια του μωρού της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι αδίστακτοι κακοποιοί έχουν αφήσει πίσω τους ίχνη που σύντομα θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι αστυνομικοί προσπαθούν να ταυτοποιήσουν δείγματα DNA και δακτυλικά αποτυπώματα που συγκέντρωσαν από τον τόπο του εγκλήματος.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, το υλικό είναι αρκετό, ενώ όπως υποστηρίζουν οι δράστες έχουν κάνει και στο παρελθόν παρόμοιες ληστείες, όμως αυτή τη φορά δεν περίμεναν ότι η νεαρή γυναίκα θα προβάλλει αντίσταση γι αυτό αποφάσισαν να την σκοτώσουν.

Την δολοφόνησαν αφού είχαν ήδη πάρει τα λεφτά

Ταυτόχρονα προκαλεί οργή το γεγονός ότι οι αδίστακτοι κακοποιοί σκότωσαν την Καρολάιν ενώ είχαν ήδη αποσπάσει τα χρήματα που ζητούσαν, αφού ο σύζυγός της τους αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή που βρίσκονταν τα λεφτά προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους και να μην προκαλέσουν κακό στην οικογένειά του. Μάλιστα, αφού είχαν πάρει το χρηματικό ποσό και αφού είχαν ήδη στραγγαλίσει τη νεαρή μητέρα, εξακολούθησαν να κάνουν φύλλο και φτερό το σπίτι για να βρουν και άλλα χρήματα ή κοσμήματα αξίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ