Κοινωνία

Δολοφονία Ζάκυνθος: Σε δύο πρόσωπα "κλειδιά" έχουν οδηγήσει οι έρευνες

Την άκρη του νήματος στο αιματοβαμμένο κουβάρι της Ζακύνθου φαίνεται πως έχουν βρει οι αστυνομικές αρχές που διεξάγουν εξονυχιστικές έρευνες για την αποτρόπαια δολοφονία τόσο του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, την περασμένη Παρασκευή, όσο και της συζύγου του τον περασμένο Ιούνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία φαίνεται να έχει  ταυτοποιήσει τουλάχιστον δύο άτομα τα οποία εμπλέκονται στην εκτέλεση της άτυχης γυναίκας και τα οποία είχε αναφέρει και ο επιχειρηματίας όταν είχε ζητήσει προστασία από τις αρχές.  Οι άνδρες της Ασφάλειας έφτασαν στα δύο αυτά πρόσωπα μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες και έρευνα στο μέσο που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.

Επόμενος στόχος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η εξιχνίαση και της δολοφονίας του Κορφιάτη και να διαπιστωθεί αν είναι ίδιοι οι δράστες των δύο δολοφονιών.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής άγνωστοι δράστες «γάζωσαν» με δεκαεννιά σφαίρες τον Διονύση «Ντίμη» Κορφιάτη από τον Άγιο Σώστη Ζακύνθου. Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης, ο εκτελεστής του 54χρονου που φορούσε κουκούλα full face, άδειασε πάνω του το καλάσνικοφ που κρατούσε, προκαλώντας του 19 διαμπερή τραύματα από τις σφαίρες. Το ένα από τα τραύματα ήταν θανατηφόρο καθώς η σφαίρα που είχε πύλη εισόδου από την κοιλιακή χώρα, τρύπησε το ήπαρ, την καρδιά, έπληξε τους πνεύμονες, χτύπησε στην σπονδυλική στήλη και από εκεί κατέληξε στο κρανίο. Σύμφωνα με τον κ. Γκότση, αυτή η περίεργη διαδρομή της σφαίρας ήταν που σκότωσε τον Ντίμη Κορφιάτη. Τέλος, ο κ. Γκότσης, χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ενδιαφέρον το θανατηφόρο χτύπημα» κι αυτό για την πορεία που πήρε η σφαίρα.

Όπως είπε ο ιατροδικαστής στο κανάλι της δυτικής Ελλάδας «ΙΟΝΙΑΝ», το θύμα «έφερε 19 τραύματα, τα πιο πολλά διαμπερή. Ένα ήταν το άμεσα θανατηφόρο. Όμως, αυτό το ένα είχε κάνει κακώσεις σε όλο το σώμα. Βρέθηκε μία βολίδα μέσα στο κρανίο. Είχε μπει στο κρανίο από τον σπονδυλικό σωλήνα, από τον θώρακα. Οι πιο πολλές σφαίρες βρήκαν το θύμα στην πλάτη. Αυτές οι βολές ήταν διαμπερείς, έμπαιναν και έβγαιναν από το σώμα. Αυτή που κόστισε τη ζωή ήταν μία που μπήκε από την κοιλιά χαμηλά, τρύπησε το ήπαρ, τους πνεύμονες, την καρδιά, τους θωρακικούς σπονδύλους, μπήκε στον σπονδυλικό σωλήνα και από εκεί μπήκε στο κρανίο. Eπιστημονικά και σαν εύρημα, είναι ενδιαφέρουσα η πορεία της συγκεκριμένης σφαίρας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...