Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Koρονοϊός: 3.197 νέα κρούσματα κορονοϊού και 52 νεκροί σήμερα στη χώρα μας

Τα κρούσματα σήμερα 11/05 είναι 3.197 σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Από τα νέα κρούσματα, 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 367.076 (ημερήσια μεταβολή +0,9%), εκ των οποίων 51.2% αφορά άνδρες.

«Στα 1.000 κρούσματα την ημέρα από τέλος Ιουνίου»

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως ο κορονοϊός «είναι δίπλα μας, είναι εδώ, ακόμα σκοτώνει, ακόμα δημιουργεί πίεση στα νοσοκομεία και επιπλοκές σε βάθος χρόνου».

«Δεν έχουμε τελειώσει, δεν έχουμε ξεμπερδέψει» επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

«Αυτή την στιγμή είμαστε -να μην το κρύψουμε- σε φάση "επαναύξησης" της πορείας της πανδημίας, των κρουσμάτων. Από την Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα και έπειτα, είμαστε σε αυξητική πορεία, αν δούμε τον κυλιόμενο μέσο όρο. Και είναι αρκετά οξεία, αρκετά ταχέως αυξητική», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Όπως εκτίμησε, αυτή η πορεία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του μήνα και ειδικότερα, γύρω στις 20 Μαΐου θα φτάσουμε ως τα 2.600 κρούσματα, όταν τώρα είμαστε στα 2.000 κατά μέσο όρο.

«Στο τέλος του Μαΐου θα πάμε στα 2.500, έπειτα θα αρχίσουμε να μιλάμε πραγματικά για την τελική ευθεία, με συνεχή αποκλιμάκωση, για να φτάσουμε τέλος Ιουνίου στα 1.000 κρούσματα περίπου και ως τις 20 Ιουλίου στα 200 κρούσματα την ημέρα» εκτίμησε ο καθηγητής.

Στο ''κόκκινο'' η Αττική με 1356 κρούσματα 

Από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ προκύπτει πως στην Αττική τα κρούσματα που εντοπίστηκαν είναι 1356, στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 343, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία 158 και στη Λάρισα 110.

Δείτε αναλυτικά την κατανομή των κρουσμάτων σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...