Κοινωνία

Σύζυγος της 44χρονης: «Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο θάνατος προήλθε από το εμβόλιο»

Για μη συσχετισμό του θανάτου της 44χρονης στην Χαλάστρα με το εμβόλιο της Astrazeneca κατά του κορονοϊού μιλούν οι γιατροί, την ίδια ώρα που ο σύζυγός της θέλει να διερευνήσει περαιτέρω τα αίτια του θανάτου της γυναίκας του. Τι λένε οι ειδικοί που μιλούν στο newsit.gr για το εμβόλιο της Astrazeneca και τις νέες γυναίκες.

Τι συνέβη στην γυναίκα – Τι υποστηρίζει ο σύζυγός της


Από την πρώτη στιγμή, το νέο του θανάτου μιας 44χρονης γυναίκας, μητέρας δύο παιδιών, από τη Χαλάστρα της Θεσσαλονίκης, 14 ώρες μετά από τον εμβολιασμό της με Astrazeneca προκάλεσε θλίψη αλλά και προβληματισμό. Σημειώνεται εδώ ότι η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, σημείωσε χθες τα εξής για αυτό το περιστατικό: «Έχει γίνει νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων και φλεβών. Υπήρξε και ένα έμφραγμα, η έρευνα του περιστατικού θα είναι σχολαστική, όπως και σε όλα όσα προκύψουν».

Μιλώντας σήμερα ξανά ο σύζυγος της 44χρονης, Κώστας Γκουγκουλιάνης επιμένει στην άποψή του, πως ο θάνατος της γυναίκας του συσχετίζεται με το εμβόλιο της Astrazeneca. Όπως μας είπε: «Μπορεί και να το πέρασε στο παρελθόν αυτό το μικρό έμφραγμα που λένε και να μην το κατάλαβε. Δεν μπορώ να διαφωνήσω σε αυτό.

«Εγώ όμως συνεχίζω να πιστεύω ότι ο θάνατος προήλθε από το εμβόλιο»

Περιμένω το τελικό πόρισμα που όμως θα πάρει καιρό. Μέχρι τότε, δεν μπορώ να κινηθώ νομικά. Ξέρω όμως ότι οι πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις της ήταν πολύ καλές. Πιστεύω επίσης ότι είναι πολύ πιθανό οι θρομβώσεις να μην είναι οι μόνες επιπλοκές του εμβολίου αυτού και να υπάρχουν και άλλες, αλλά να μην πέφτει φως σε αυτά τα περιστατικά. Εγώ μιλάω για αυτό που συνέβη σε εμάς χωρίς να είμαστε αρνητές των εμβολίων».

Πάντως, νωρίτερα, σε πρωινές του δηλώσεις, ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Δημήτρης Γαλεντέρης, τόνισε πως το εμβόλιο της AstraZeneca και ο θάνατος της γυναίκας δεν φαίνεται να συνδέονται, σύμφωνα με τα ευρήματα μετά την νεκροτομή. Όπως είπε: «Το μόνο εύρημα που βρήκα είναι μια εστία παλιού εμφράγματος. Πρέπει να καταλήξουμε στον μηχανισμό που προκάλεσε τον θάνατο. Δεν ήταν θρομβώσεις. Προς το παρόν δεν έχουμε ασφαλές συμπέρασμα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ