Κοινωνία

Μυρτώ της Πάρου: Μηνύματα συμπαράστασης στο twitter

Την ευαισθητοποίηση χιλιάδων πολιτών προκάλεσε η συνέντευξη της μητέρας της άτυχης Μυρτώς, που δήλωσε αποφασισμένη να προσφύγει ακόμη και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για να δικαιωθεί, μετά το «όχι» του Εφετείου στο αίτημα αποζημίωσης.

Εννέα χρόνια μετά το έγκλημα που της σημάδεψε τη ζωή, η Μυρτώ καλείται καθημερινά να δώσει μάχη για την αναπηρία της. Τα περασμένα χρόνια έχει υποβληθεί σε αμέτρητες θεραπείες, ωστόσο η υποτυπώδης αλληλεπίδραση με το περιβάλλον που έχει κατακτήσει είναι το ανώτατο όριο της αποκατάστασής της.

Η μητέρα της Μυρτώς ζήτησε η κόρη της να μην καταδικαστεί οικονομικά αυτή τη φορά. Ωστόσο, το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας αρνήθηκε να ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση, που απέρριπτε το αίτημα αποζημίωσης, αφού έκρινε ότι το κράτος δεν φέρει ευθύνη για την επίθεση από τον αλλοδαπό δράστη. Η μητέρα της Μυρτούς προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αν δεν δικαιωθεί, δηλώνει αποφασισμένη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.«#Για_τη_Μυρτω αξίζουν χιλιάδες τουιτς.Ποιος γονιός δεν συγκλονιστηκε κ δεν είδε το δικό του παιδί στη θέση της Μυρτώς; Αν ένα κράτος δεν μπορεί να συμπαρασταθεί σε ένα παιδί που τόσο ανανδρα κ βάναυσα κακοποιήθηκε σημαίνει ότι έχουμε παραιτηθεί σαν κοινωνία», έγραψε μία χρήστης. «#Για_τη_Μυρτώ
Το κράτος πρέπει να σταθεί επιτέλους δίπλα σε αυτό το κορίτσι και την οικογένεια του. Πόσα χρόνια θα παλεύει αυτή η μάνα μόνη της;», γράφει μία άλλη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ