Κοινωνία

Αναβολή από τον στρατό οι αθλητές που συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του υφυπουργού Εθνικής ‘Αμυνας (της 24ης Απριλίου) που αφορά στη διαδικασία χορήγησης αναβολής κατάταξης σε αθλητές που συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή Παγκόσμια Πρωταθλήματα, αναφέρει το ΑΠΕ.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση:

«Για τη χορήγηση της αναβολής κατάταξης της παρ. 12 του άρθρου 18του ν.3421/2005 (Α΄ 302), οι ενδιαφερόμενοι που έχουν επιλεγεί ως αθλητές Προολυμπιακών και Ολυμπιακών Ομάδων, προκειμένου να συμμετάσχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, υποβάλλουν στην αρμόδια στρατολογική υπηρεσία με αίτησή τους επίσημη βεβαίωση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας(ΕΠ.Ο.Π.) της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), από την οποία να προκύπτει η συμμετοχή τους στις ομάδες αυτές. Αντίστοιχα οι ενδιαφερόμενοι που έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν ως αθλητές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, υποβάλλουν επίσημη βεβαίωση της οικείας Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αναβολή κατάταξης χορηγείται στους ενδιαφερόμενους, των οποίων η νόμιμη παραμονή εκτός Ενόπλων Δυνάμεων έληξε το προηγούμενο έτος, από το έτος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων ή των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων, και διαρκεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους διεξαγωγής των Αγώνων ή των Πρωταθλημάτων. 

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους οποτεδήποτε, μετά τη λήξη της νόμιμης παραμονής τους εκτός Ενόπλων Δυνάμεων και μέχρι την ημερομηνία κατά την οποία υποχρεούνται να καταταγούν. Αν τα δικαιολογητικά υποβληθούν αργότερα η αναβολή χορηγείται αναδρομικά από την ημερομηνία που υποχρεούνται για κατάταξη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αναβολή διακόπτεται πριν τη λήξη της χρονικής της διάρκειας με αίτηση των ενδιαφερομένων.  

Διοικητικές και ερμηνευτικές οδηγίες για την εφαρμογή της απόφασης αυτής εκδίδονται εφόσον απαιτηθούν, από τη διεύθυνση Νομικού Σώματος του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας.  Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ