Κοινωνία

Χίος: Έκαψαν τον Ιούδα με το πρόσωπο του Μηταράκη!!

Με δήλωση του πρώην αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου Γ. Κλιαμενάκη επιβεβαιώνεται ότι η αστυνομία διερευνά τυχόν αξιόποινες πράξεις κατά το έθιμο του καψίματος του Ιούδα στο Θολοποτάμι Χίου, όπου νέοι του χωριού είχαν τοποθετήσει το πρόσωπο του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Κ. Μηταράκη.

 Είναι τουλάχιστον περίεργο η αναζήτηση ευθυνών για τη συμμετοχή σε ένα έθιμο, όταν μάλιστα στη Χίο το κάψιμο του Ιούδα πάντα αντλεί στοιχεία από την επικαιρότητα, όπως για παράδειγμα δε άλλο χωριό (Λεπτόποδα) φέτος «κρεμάστηκε» ο Χαρδαλιάς. Ή όταν πολύ περισσότερο στο έθιμο του Αγά, που γίνεται τις απόκριες, κανένας από τους πολιτικούς και δημοτικούς άρχοντες δεν γλυτώνει την κριτική. Μάλιστα φήμες λένε ότι διερευνάται ακόμη και αν η υλοτόμηση των ξύλων για την πυρά ήταν νόμιμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Είναι γνωστό ότι στη Χίο ο κ. Μηταράκης δεν έχει την καλύτερη εικόνα λόγω της επέμβασης των ΜΑΤ πέρσι τον Φεβρουάριο και η αυθόρμητη και χωρίς πολιτικά κίνητρα κίνηση των νέων φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα στην εικόνα που έχει επιχειρήσει να διαμορφώσει .

 Αν και η ενόχληση στο επιτελείο του κ. Μηταράκη είχε γίνει γνωστή από την ημέρα του Πάσχα για το συμβάν δεν έχει γίνει γνωστό αν η «έρευνα» από την αστυνομία γίνεται με δική τους παρότρυνση ή αυτεπάγγελτα. Σημειώνεται ότι ο νυν Αστυνομικός Διευθυντής Χίου, υπήρξε κατά το προηγούμενο διάστημα σύνδεσμος μεταξύ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. (Χαρακτηριστικά είναι δεκάδες tweets στο λογαριασμό του @geokevop για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου και του κ. Υπουργού)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ