Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: 2.754 κρούσματα και 76 νέοι θάνατοι σήμερα στη χώρα μας

Τα κρούσματα σήμερα (23/4) παραμένουν σε υψηλά επίπεδα σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) το απόγευμα της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» και για το click inside στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, αναμένεται άνοιγμα των mall και ανοιχτά κέντρα αισθητικής με βάση και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Ωστόσο, ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις της Προέδρου της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής Ματίνας Παγώνη σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες.

Σχετικά με τη μείωση των διασωληνωμένων κατά 15% που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, εξήγησε ότι είχαμε και πολλούς θανάτους που συσχετίζονται με τη μείωση αυτή. Παράλληλα, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως θα πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα οι εμβολιασμοί για να πάμε σε μια άλλη φάση και υπογράμμισε ότι η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι πάρα πολύ μεγάλη και οι νοσηλευτές και οι γιατροί έχουν κουραστεί.

Το 96% των νεκρών από 60 ετών και άνω δεν είχαν εμβολιαστεί

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Ακρουμανέας προανήγγειλε καμπάνια που θα αναφέρεται στους ανθρώπους που μπορούν να εμβολιαστούν και δεν το έχουν κάνει ακόμα.

Όπως είπε μιλώντας νωρίτερα σήμερα τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» μόνο το 4% των ασθενών ηλικίας από 60 ετών και άνω, που είχαν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση, έχασε τη ζωή του από κορονοϊό.

«Αυτό που βλέπουμε ξεκάθαρα είναι ότι για τους άνω των 60, αλλά και για τους 80άρηδες, που είναι οι ομάδες που μας ενδιαφέρουν, λιγότερο από το 4% από τους συνολικούς θανάτους και από όσους έχουν νοσήσει σοβαρά, είχαν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση. Υπάρχει ένα ποσοστό που είχαν το δικαίωμα να πάνε να εμβολιαστούν και δεν πήγαν» είπε χαρακτηριστικά.

Πάσχα στην πόλη με σαρωτικούς ελέγχους

Στο μεταξύ, το πρωί της Παρασκευής παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας, με τους οδηγούς να κατευθύνονται κυρίως προς την Κορινθία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στην πλειονότητα των περιπτώσεων επρόκειτο για άτομα που πήγαιναν στην εργασία τους, αλλά δεν έλειψαν και οι οδηγοί που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην αφετηρία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., με τις οποίες επικοινώνησε το Sputnik, για τους ελέγχους στα οδικά δίκτυα, αλλά και γενικότερα στην περιφέρεια για την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας έχουν διατεθεί 10.000 αστυνομικοί, ενώ θα χρησιμοποιηθούν τα δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας και drones προκειμένου να εντοπίζονται άμεσα μαζικές μετακινήσεις αυτοκινήτων.

Οι παραβάτες της απαγόρευσης των μετακινήσεων, αφού θα ελέγχονται στα διόδια ή και σε άλλα σημεία κυρίως του επαρχιακού δικτύου, θα υποχρεώνονται να επιστρέψουν στο σπίτι τους και θα τους βεβαιώνεται και το σχετικό πρόστιμο.

Δείτε αναλυτικά τα κρούσματα ανά περιφέρεια

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...