Κοινωνία

Αρκουμανέας για τους θανάτους από εμβόλια και για τους διασωληνωμένους

Μόνο το 4% των ασθενών που είχαν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση έχασε τη ζωή του από κορονοϊό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Παράλληλα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3», ο κ. Αρκουμανέας διευκρίνισε ότι αντίστοιχο είναι και το ποσοστό όσων νοσηλεύονται σε ΜΕθ με σοβαρά συμπτώματα της COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτό που βλέπουμε ξεκάθαρα είναι ότι για τους άνω των 60, αλλά και για τους 80άρηδες, που είναι οι ομάδες που μας ενδιαφέρουν, λιγότερο από το 4% από τους συνολικούς θανάτους και από όσους έχουν νοσήσει σοβαρά, είχαν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση. Υπάρχει ένα ποσοστό που είχαν το δικαίωμα να πάνε να εμβολιαστούν και δεν πήγαν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ προανήγγειλε επίσης καμπάνια η οποία θα στοχεύει τους πολίτες που ενώ έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, δεν έχουν σηκώσει ακόμα μανίκι.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που κατεγράφησαν τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας είναι 2.759 και οι θάνατοι 75, ενώ 822 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι 822.

Την ίδια ώρα, διενεργήθηκαν 63.048 τεστ, 19.779 PCR και 43.269 rapid, με τον δείκτη θετικότητας να βρίσκεται στο 4,3%. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 54.029 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Από την έναρξη, τέλος, της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.788 θάνατοι, με το 95,5% να είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ