Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πάσχα: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τους "απείθαρχους"

Σχέδιο για «σφράγισμα» των διοδίων, για να αποτραπεί η έξοδος εκδρομέων για τις γιορτές του Πάσχα από τις Εθνικές Οδούς, εκπονεί η Ελληνική Αστυνομία.

Διάχυτη είναι η ανησυχία ότι κάποιοι μπορεί να προσπαθήσουν να επικαλεστούν διάφορους λόγους και διάφορα έγγραφα και δικαιολογητικά, προκειμένου να πάνε για Πάσχα στο… χωριό, παρά την απαγόρευση με την ΕΛΑΣ να εκπονεί ειδικό σχέδιο για τους «απείθαρχους».

 

Οι αστυνομικοί θα ελέγχουν όλα τα διερχόμενα οχήματα που θα περνούν από τα διόδια στην Ελευσίνα και τις Αφίδνες, ενώ όταν χρειαστεί θα υπάρχουν βεβαιώσεις παραβάσεων και «αναστροφές» οχημάτων. Οι έλεγχοι θα είναι καθολικοί και έτσι εκτιμάται ότι θα δημιουργούνται ουρές αυτοκινήτων στους σταθμούς των διοδίων. Οι οδηγοί που θα πρέπει να διέλθουν από αυτούς θα πρέπει να δείξουν λίγη παραπάνω υπομονή, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα μπλόκα θα ελέγχονται τα έγγραφα μετακίνησης (όπως οι βεβαιώσεις του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη κοκ). Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι δεν είναι εφικτό σε όλες τις περιπτώσεις να γίνεται επιτόπια διασταύρωση στοιχείων και έτσι δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακομα και κυρώσεις εκ των υστέρων.

Δηλαδή, να βεβαιωθούν παραβάσεις σε οδηγούς σε δεύτερο χρόνο, ύστερα από τη διασταύρωση των δικαιολογητικών που επέδειξαν στους αστυνομικούς.

Αυξημένη θα είναι η αστυνομική κινητοποίηση και στους παράδρομους των Εθνικών Οδών, για όσους επιχειρήσουν να περάσουν «απαρατήρητοι» από τα μπλόκα των διοδίων. Στα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνονται drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. που θα δίνουν ζωντανά εικόνα για την κίνηση των οχημάτων στα κεντρικά οδικά δίκτυα.

 

Στοχευμένα μπλόκα θα υπάρχουν , επίσης, κατά μήκος των Εθνικών Οδών, στις διαδρομές από την Αθήνα για Πελοπόννησο αλλά και στις διαδρομές από την Αθήνα για Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά στην πρωτεύουσα, οι έλεγχοι θα γίνονται την Κυριακή του Πάσχα στο κεντρικό οδικό δίκτυο, για να εφαρμοστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 21.00. Το κέντρο της Άμεσης Δράσης θα είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για την υποδοχή καταγγελιών από πολίτες για γλέντια και πάρτι. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι διακριτική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν αστυνομικές επιχειρήσεις όπου χρειαστεί (σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές Αρχές).

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ