Κοινωνία

Πάσχα: Στο «τραπέζι» η Ανάσταση από τις 21:30

Ανάσταση στις 21:30 το βράδυ και περιφορά του Επιταφίου γύρω από τους ναούς περιλαμβάνει το επικρατέστερο σενάριο για το φετινό Πάσχα, αν και οι λεπτομέρειες θα διασαφηνιστούν μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η συζήτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που είχε ως αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο, ότι  η Ανάσταση φέτος θα γίνει νωρίτερα από το μεσάνυχτα και συγκεκριμένα στις 21:30. 



Γύρω από τους ναούς ο Επιτάφιος


Όσον αφορά στην Λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής, θεωρείται σχεδόν κλειδωμένο ότι δεν θα γίνει η καθιερωμένη περιφορά του Επιταφίου, αν και μπορεί ο Επιτάφιος να βγει στο προαύλιο των ιερών ναών. 

«Βρήκαμε μια λύση θα κάνουμε, έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα, με περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους νωρίτερα στη Βουλή, μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε ότι έχει συμφωνηθεί η περιφορά του Επιταφίου να γίνει γύρω από το ναό. Ακόμα, ως προς την προοπτική εξόδου για το Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι «δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, είναι ότι και οι κάτοικοι φοβούνται, ιδίως των νησιών, την επιδρομή προς τα εκεί». «Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.


«Πάσχα στην πόλη» προκρίνουν οι λοιμωξιολόγοι

 


Το σενάριο για την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων απομακρύνεται - όπως όλα δείχνουν - καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό στην επικράτεια, ενώ και η πίεση στο ΕΣΥ εκτιμάται πως δεν θα περιοριστεί άμεσα, τουλάχιστον όχι το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν προς το τέλος της εβδομάδας για το τι μέλλει γενέσθαι την εορταστική περίοδο, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο πως θα «κλειδώσουν» σύντομα οι όποιες αποφάσεις.

Η πρόταση για «έξοδο στο χωρίο», πάντως, με self test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει, όπως φαίνεται, «βγει από το τραπέζι»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ