Κοινωνία

Eurovision 2021: Το κόστος συμμέτοχης της Ελλάδας

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη Eurovision 2021, που θα φιλοξενηθεί στο Ρότερνταμ από τις 18 έως και τις 22 Μαΐου, με το κόστος της ελληνικής συμμετοχής να ξεπερνά τα 340.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΡΤ στο σύστημα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ενέκρινε την Πέμπτη (15/04) το ποσό των 340.658 ευρώ πλέον ΦΠΑ για τις ανάγκες της συμμετοχής και της κάλυψης του 65ου πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Ακόμα, σύμφωνα με σχετική απόφαση του γενικού διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ Ευάγγελου Λουρίδα στο σύστημα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 418.191,22 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι το ετήσιο κόστος που καταβάλλεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) από την ΕΡΤ είναι περίπου 125.000 ευρώ και το αυξημένο ποσό για τη φετινή ελληνική συμμετοχή εξηγείται τόσο από τα αυστηρά μέτρα προστασίας για τη νόσο COVID-19 όσο και από την κινηματογράφηση του live-on-tape βίντεο της σκηνικής εμφάνισης.

Επισημαίνεται πως η EBU ζήτησε από τις 39 συμμετέχουσες χώρες στη Eurovision 2021 την κινηματογράφηση της σκηνικής εμφάνισής τους σε live-on-tape βίντεο έτσι ώστε αν κάποια αποστολή δεν μπορέσει να δώσει το «παρών» στο Ρότερνταμ λόγω της νόσου COVID-19, τότε να προβληθεί η μαγνητοσκοπημένη παρουσίαση.

Η Ελλάδα συμμετέχει στη Eurovision 2021 με το τραγούδι «Last Dance» δια χειρός Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn που ερμηνεύει η Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη), τη σκηνική εμφάνιση της οποίας έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ