Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σκορπιός: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες του Ριμπολόβλεφ-

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε τον Σκορπιό, το μικρό νησί που βρίσκεται κοντά στις δυτικές ακτές της Λευκάδας στο Ιόνιο Πελαγος, το 1963 δίνοντας τότε το ιλιγγιώδες – για την εποχή – ποσό των 3,5 εκατομμυρίων δραχμών.

Το νησί, το οποίο μετά το θάνατο του Ωνάση και τις τραγωδίες της οικογένειας, έμεινε ανεκμετάλλευτο, πουλήθηκε το 2013 από την εγγονή του Ωνάση – και μοναδική κληρονόμο της αμύθητης περιουσίας – την Αθηνά Ωνάση-Ρουσέλ στην Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, την 24χρονη κόρη του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ για ένα αντίτιμο που υπολογίζεται σε περίπου 115 εκατομμύρια ευρώ.

Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι σήμερα το νησί έχει «ξαναζωντανέψει» με τον Ρώσο μεγιστάνα και την κόρη του να έχουν βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο να μετατρέψουν τον Σκορπιό σε ένα άκρως πολυτελές θέρετρο για άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Το σχέδιο της οικογένειας Ριμπολόβλεφ με τίτλο VIP Exclusive Club και συνολικού ύψους 165 εκατ. ευρώ, το οποίο προχωρά και με την έγκριση της κυβέρνησης από τις αρχές του 2021 όταν και δόθηκε το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της μελέτης για το έργο πολυτελούς Τουριστικής Μονάδας στο Σκορπιό, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2023 προκειμένου το καλοκαίρι του 2024, να μπορεί να υποδεχθεί τους πρώτους καλεσμένους.



Σύμφωνα με την Daily Mail όσοι θα θελήσουν στο μέλλον να περάσουν μια εβδομάδα πολυτέλειας εκτιμάται ότι θα πληρώνουν έως και 1 εκατομμύριο ευρώ – με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο νησί θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα μέχρι 50 άτομα.

Εκτός από το πεντάστερο ξενοδοχείο το οποίο θα αποτελείται από 10 μεγάλες βίλες, έναν αμπελώνα, σπα, συγκρότημα για αθλητικές δραστηριότητες, μια τεχνητή λίμνη, ένα γήπεδο 5Χ5, ένα αγρόκτημα και ένα ελικόδρόμιο, στον Σκορπιό κατασκευάζεται και μια «master» σουίτα που θα αποτελεί την κατοικία της οικογένειας Ριμπολόβλεφ όποτε κάποιο μέλος της θα επισκέπτεται το νησί.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει άγνωστο αν ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος θα μετατρέψει τελικά σε μουσείο τη ροζ βίλα που έχτισε ο Ωνάσης για την Τζάκι Κένεντι ή αν θα αποτελέσει μια ξεχωριστή κατοικία.

Το συγκεκριμένο κτίσμα που εκτείνεται σε δύο επίπεδα, υπήρχε στο νησί πριν από τον Ωνάση και το χρησιμοποιούσαν ως στάβλο, με τον μεγάλο Έλληνα να το ανακατασκευάζει και να του δίνει ροζ χρώμα.

Στο σχέδιο του Ριμπολόβλεφ περιλαμβάνεται και η κατασκευή ενός εκθεσιακού κέντρου με στόχο να προσελκύσει τη διεξαγωγή VIP συνεδρίων προσφέροντας υπηρεσίες που θα θυμίζουν αυτές που παρέχονται στο Νταβός, όπου παραδοσιακά διεξάγονται συνεδριάσεις μεγάλων απαιτήσεων όπως το ετήσιο ομώνυμο οικονομικό φόρουμ που διαρκεί συνολικά τέσσερις ημέρες.

Στις μακέτες που θα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το 2023 περιλαμβάνεται και ένα αμφιθέατρο για ιδιωτικές συναυλίες και άλλα θεάματα ενώ ειδική μέριμνα έχει προβλεφθεί για την μαρίνα «Χριστίνα», η οποία πήρε το όνομά της από την αδικοχαμένη κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση, προκειμένου να αποκτήσει τη δυνατότητα να «δένουν» εκεί τα mega-γιοτ των δυνητικών επισκεπτών του Σκορπιού.

Τα σχέδια για τον νέο Σκορπιό ανέλαβε η νορβηγική εταιρεία Snøhetta, η οποία δημιούργησε, μεταξύ άλλων, την νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας αλλά και το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη.

«Η βασική ιδέα είναι να δημιουργήσουμε ένα πράσινο νησί με την καλύτερη δυνατή χρήση του υπάρχοντος φυσικού τοπίου, της δομής και της απαράμιλλης ομορφιάς του» δήλωσε πέρσι ο Ριμπολόβλεφ επιχειρώντας να περιγράψει σε μερικές λέξεις το όραμά του για τον Σκορπιό.

«Η οικογένειά μας θέλει να δημιουργήσει ένα μοναδικό ξενοδοχειακό συγκρότημα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη την περιοχή της Μεσογείου» πρόσθεσε ο Ρώσος μεγιστάνας δεσμευόμενος ότι το σχέδιο θα ολοκληρωθεί «σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον».

Η αναφορά αυτή του Ριμπολόβλεφ έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς στον Σκορπιό πιστεύεται ότι υπάρχουν περισσότερα από 200 είδη δέντρων τα οποία έφερε στο νησί ο Ωνάσης.

Ο Έλληνας κροίσος μετέφερε, επίσης, στον Σκορπιό άμμο από την Σαλαμίνα για να δημιουργήσει μια τεχνητή παραλία – την Ανατολική Παραλία – στην οποία κατασκευάστηκε ένα ησυχαστήριο κυκλαδίτικού τύπου για την «Τζάκι Ο» σε μια ήσυχη γωνιά.

Στην εποχή του Ωνάση ο Σκορπιός γνώρισε μεγάλες στιγμές καθώς από εκεί πέρασαν ηγέτες κρατών, ηθοποιοί και καλλιτέχνες. Στον Σκορπιό ήταν που ένας Ιταλός παπαράτσι φωτογράφησε γυμνή την Τζάκι Κένεντι το 1971.

Στον Σκορπιό βρίσκεται ο τάφος του Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος πέθανε το 1975, της κόρης του Ωνάση, Χριστίνας, η οποία πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 37 ετών το 1988 ενώ βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες, και του γιού του Έλληνα μεγιστάνα Αλέξανδρου, ο οποίος σκοτώθηκε το 1973 όταν συνετρίβη το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε.

Δείτε στη Gallery μερικά από τα σχέδια για τον «νέο» Σκορπιό

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...